2017-07-30 22:36

2017-07-30 22:36

Jessica Karlsson långt från täten på Europatouren

GOLF: 44:e plats för Karlsson

Säffletjejen Jessica Karlsson hade en bra start på Europatourtävlingen i Aberdeen. Tyvärr för värmländskan tappade hon och kunde aldrig närma sig täten igen.

Veckans spel har varit mycket upp och ner för Karlsson med många birdies men också många bogeys.

Söndagens avslutande runda blev också den sämsta. Efter att ha inlett de första nio med två birdies och sju par så såg det länge bra ut för en framskjuten placering, men på baknian havererade spelet. Från två över par till nio över på de sista nio hålen blev resultatet. Två dubbelbogeys, fyra bogeys och tre par förstörde värmländskans chanser, och gav henne scoren +9 och en delad 44:e plats. Under lördagen gjorde Karlsson i stället fyra birdies på de fem sista hålen för en jämförelse.

Helgens segrare blev sydkoreanskan Mi Hyang Lee på sex slag under par. Bästa svenska blev Lina Boqvist på +1.

Veckans spel har varit mycket upp och ner för Karlsson med många birdies men också många bogeys.

Söndagens avslutande runda blev också den sämsta. Efter att ha inlett de första nio med två birdies och sju par så såg det länge bra ut för en framskjuten placering, men på baknian havererade spelet. Från två över par till nio över på de sista nio hålen blev resultatet. Två dubbelbogeys, fyra bogeys och tre par förstörde värmländskans chanser, och gav henne scoren +9 och en delad 44:e plats. Under lördagen gjorde Karlsson i stället fyra birdies på de fem sista hålen för en jämförelse.

Helgens segrare blev sydkoreanskan Mi Hyang Lee på sex slag under par. Bästa svenska blev Lina Boqvist på +1.

  • Erik Dahlén