2017-07-16 22:45

2017-07-16 22:45

EM-brons till Filippa Möörk

GOLF: Damlandslaget trea i Portugal

Den värmländska golfspelerskan Filippa Möörk har under helgen tagit brons i lag-EM tillsammans med det svenska landslaget i Portugal. Svenskorna besegrade Spanien i kampen om bronset.

I kvartsfinalen ställdes svenskorna mot Belgien i en match utan direkt nerv. Sverige utskåpade Belgiskorna med 6–1 i matchspelet och gick vidare till semifinal. Där väntade betydligt tuffare motstånd i form av England. Engelskorna vann en tuff match med 4.5–2.5 och skickade därmed de blågula till en bronsmatch mot Spanien.

Där lyckades svenskorna betydligt bättre och vann med 4.5–2.5. Det svenska laget bestod bortsett från Karlstad GK:s Fillipa Möörk av Linnea Ström, Göteborgs Golfklubb, Linnéa Johansson, Båstad Golfklubb, My Leander, AIK Golfklubb, Michaela Finn, Vasatorps Golfklubb, samt Elin Esborn, Delsjö Golfklubb.

Bortsett från damlandslagets brons tog också flicklandslaget guld, medan herr- och pojklandslagen båda slutade fyra.

– Den svenska laginsatsen totalt är fantastisk, kvalresultaten och att alla lag tog sig till semifinal. Ett guld, ett brons och två fjärdeplatser är riktigt bra presterat. Som förbundskapten är jag stolt över det jobb som görs i Sverige av alla inblandade coacher, spelare och även de hemmanätverk som finns bakom dessa 24 spelare från 21 olika klubbar, säger förbundskapten Katarina Vangdal till Golf.se.

I kvartsfinalen ställdes svenskorna mot Belgien i en match utan direkt nerv. Sverige utskåpade Belgiskorna med 6–1 i matchspelet och gick vidare till semifinal. Där väntade betydligt tuffare motstånd i form av England. Engelskorna vann en tuff match med 4.5–2.5 och skickade därmed de blågula till en bronsmatch mot Spanien.

Där lyckades svenskorna betydligt bättre och vann med 4.5–2.5. Det svenska laget bestod bortsett från Karlstad GK:s Fillipa Möörk av Linnea Ström, Göteborgs Golfklubb, Linnéa Johansson, Båstad Golfklubb, My Leander, AIK Golfklubb, Michaela Finn, Vasatorps Golfklubb, samt Elin Esborn, Delsjö Golfklubb.

Bortsett från damlandslagets brons tog också flicklandslaget guld, medan herr- och pojklandslagen båda slutade fyra.

– Den svenska laginsatsen totalt är fantastisk, kvalresultaten och att alla lag tog sig till semifinal. Ett guld, ett brons och två fjärdeplatser är riktigt bra presterat. Som förbundskapten är jag stolt över det jobb som görs i Sverige av alla inblandade coacher, spelare och även de hemmanätverk som finns bakom dessa 24 spelare från 21 olika klubbar, säger förbundskapten Katarina Vangdal till Golf.se.

  • Erik Dahlén