2017-06-30 13:39

2017-06-30 13:39

Större än någonsin

GOLF: Drygt 900 spelare i Femdagars

Det blir nytt deltagarrekord i Femdagarsgolfen som kör sin 22:a upplaga nu på söndag.
Drygt 900 deltagare har anmält sig i fem klasser, att jämföras med fjolårets 750.

– Nytt för året är att parklassen mixed foursome har vuxit och i år är det två parklasser i stället för en. Totalt betyder det att ytterligare 65 par får chansen, berättar tävlingsgeneralen Leif Jurefalk.

Årets kvaltävlingar spelas den 2-5 juli och banor är Arvika GK, Bryngfjordens GK, Hammarö GK, Kils GK och Sunne GK. Finalerna spelas torsdagen den 6 juli på Karlstad GK (parklasserna) och fredagen den 7 juli på Karlstad GK (singelklasserna). Det är de 50 bästa spelarna i varje klass som går till final.

A-klassen spelas med handicap upp till 12,9, B-klassen för de som har 13,0-18,9 och C-klassen för spelare med hcp 19,0 – 36,0. Parklass A för par med gemensamt handicap till och med 39,9 – parklass B för övriga.

Totalsegraren i varje klass vinner en golfresa till Murcia i Spanien.

I samband med årets tävlingar utser Femdagarsgolfen två juniorstipendiater som får 5 000 kronor var. Stipendierna delas ut i samband med banketten den 6 juli i Löfbergs Arena. Årets stipendiater heter Filippa Möörk från Sunne och Samuel Murray från Hammarö – båda tävlande för Karlstad GK.

– Nytt för året är att parklassen mixed foursome har vuxit och i år är det två parklasser i stället för en. Totalt betyder det att ytterligare 65 par får chansen, berättar tävlingsgeneralen Leif Jurefalk.

Årets kvaltävlingar spelas den 2-5 juli och banor är Arvika GK, Bryngfjordens GK, Hammarö GK, Kils GK och Sunne GK. Finalerna spelas torsdagen den 6 juli på Karlstad GK (parklasserna) och fredagen den 7 juli på Karlstad GK (singelklasserna). Det är de 50 bästa spelarna i varje klass som går till final.

A-klassen spelas med handicap upp till 12,9, B-klassen för de som har 13,0-18,9 och C-klassen för spelare med hcp 19,0 – 36,0. Parklass A för par med gemensamt handicap till och med 39,9 – parklass B för övriga.

Totalsegraren i varje klass vinner en golfresa till Murcia i Spanien.

I samband med årets tävlingar utser Femdagarsgolfen två juniorstipendiater som får 5 000 kronor var. Stipendierna delas ut i samband med banketten den 6 juli i Löfbergs Arena. Årets stipendiater heter Filippa Möörk från Sunne och Samuel Murray från Hammarö – båda tävlande för Karlstad GK.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.