2017-05-30 17:17

2017-05-30 17:17

Matilda prisades av Stenson

GOLF: Karlstadstjej utsedd till Årets handigolfare

I samband med Nordea Masters på Barsebäck Golf & Country Club delade Henrik Stenson ut stipendier till Årets handigolfare.
Matilda Jonsson, 13 år, Karlstad Golfklubb, och 16-årige Rasmus Lia, Idrefjällens Golfklubb, prisades för sina framgångsrika tävlingssäsonger 2016.

Stipendiet Årets handigolfare, på 25 000 kronor, instiftades 2015 av Henrik och Emma Stenson via stiftelsen Henrik Stenson Foundation.

Detta som ett led i deras engagemang för svensk handigolf. Nytt för i år är att stipendiet delas ut i två kategorier, Årets handigolfare – utveckling och Årets handigolfare – prestation.

– Som jag sagt många gånger tidigare, jag ser glädjen och möjligheterna de får genom golfen för att utvecklas både som spelare och personer. De har så mycket kul och det är fantastiskt att få vara en del i det. Man önskar att man själv hade tyckt att det varit lika kul alla gånger, sa Henrik Stenson i samband med presskonferensen.

Betyder massor

För Matilda betyder stipendiet givetvis massor:

– Det är stort för Henrik är den stora idolen. Stipendiet kommer att gå till min golfsatsning så det känns bra. Och så var det jättekul att få träffa Henrik igen, jag träffade honom även vid förra årets Nordea Masters, säger Matilda Jonsson, som tilldelades utvecklingsstipendiet.

Den andre stipendiaten stämmer in:

– Det känns oerhört stort och jag är väldigt stolt över att få motta detta stipendium av Henrik Stenson. Det känns väldigt motiverande att träna framöver och satsa på golfen, säger Rasmus Lia.

Inspireras av Stenson

Utöver stipendiet på 25 000 kronor vardera kommer de båda spelarna att vara med på nyetablerade handigolflägret Henrik Stenson Handicamp på Barsebäck Golf & Country Club 6–8 juli.

Där kommer tolv utvalda handigolfare att få träna med och inspireras av Henrik Stenson och hans tidigare caddie Fanny Sunesson. Lägret sker i anslutning till juniortävlingen Stenson Sunesson Junior Challenge och delar av schemat är gemensamt för juniorerna och handigolfarna.

Motiveringen vad gäller Matilda Jonsson lyder som följer:

”Det är oerhört spännande och glädjande att följa Matilda Jonssons utveckling både på och utanför golfbanan. Under säsongen 2016 gick hon från klarhet till klarhet och rankas nu som Sveriges bästa kvinnliga handigolfare. Hennes golfspel har i alla moment mognat och golfen har haft stor betydelse för att också hennes självkänsla, självförtroende och identitet har stärkts.”

Stipendiet Årets handigolfare, på 25 000 kronor, instiftades 2015 av Henrik och Emma Stenson via stiftelsen Henrik Stenson Foundation.

Detta som ett led i deras engagemang för svensk handigolf. Nytt för i år är att stipendiet delas ut i två kategorier, Årets handigolfare – utveckling och Årets handigolfare – prestation.

– Som jag sagt många gånger tidigare, jag ser glädjen och möjligheterna de får genom golfen för att utvecklas både som spelare och personer. De har så mycket kul och det är fantastiskt att få vara en del i det. Man önskar att man själv hade tyckt att det varit lika kul alla gånger, sa Henrik Stenson i samband med presskonferensen.

Betyder massor

För Matilda betyder stipendiet givetvis massor:

– Det är stort för Henrik är den stora idolen. Stipendiet kommer att gå till min golfsatsning så det känns bra. Och så var det jättekul att få träffa Henrik igen, jag träffade honom även vid förra årets Nordea Masters, säger Matilda Jonsson, som tilldelades utvecklingsstipendiet.

Den andre stipendiaten stämmer in:

– Det känns oerhört stort och jag är väldigt stolt över att få motta detta stipendium av Henrik Stenson. Det känns väldigt motiverande att träna framöver och satsa på golfen, säger Rasmus Lia.

Inspireras av Stenson

Utöver stipendiet på 25 000 kronor vardera kommer de båda spelarna att vara med på nyetablerade handigolflägret Henrik Stenson Handicamp på Barsebäck Golf & Country Club 6–8 juli.

Där kommer tolv utvalda handigolfare att få träna med och inspireras av Henrik Stenson och hans tidigare caddie Fanny Sunesson. Lägret sker i anslutning till juniortävlingen Stenson Sunesson Junior Challenge och delar av schemat är gemensamt för juniorerna och handigolfarna.

Motiveringen vad gäller Matilda Jonsson lyder som följer:

”Det är oerhört spännande och glädjande att följa Matilda Jonssons utveckling både på och utanför golfbanan. Under säsongen 2016 gick hon från klarhet till klarhet och rankas nu som Sveriges bästa kvinnliga handigolfare. Hennes golfspel har i alla moment mognat och golfen har haft stor betydelse för att också hennes självkänsla, självförtroende och identitet har stärkts.”