2016-09-28 06:00

2016-09-28 06:00

"Min bästa placering på sju år"

GOLF: Michael Jonzon från Karlstad GK trea på Europatouren

Michael Jonzon från Karlstad golfklubb slog till med en tredjeplats i Porsche European Open under helgen.
– Min bästa placering på sju år, sedan segern i Spanien 2009. Det här förbättrar mina utsikter nästa säsong. Nu får jag spela fler tävlingar än i år, konstaterar 44-åringen.

Jonzon hade scorerna 66, 63 och 68 (en runda ströks på grund av dimma) på banan i Bad Griesbach utanför München.

– Puttarna och närspelet fungerade väldigt bra under hela tävlingen.

Jonzon har gått och väntat på den här framgången.

Tolva i Nordea Masters

– Det har känts bra länge, och jag blev tolva på Nordea Masters i Stockholm, men har inte riktigt fått till det som jag ville förrän nu. Det känns jättekul.

Det blev snabba ryck för Jonzon som kom in som reserv i tävlingen.

– Jag fick ett mejl i onsdags som berättade att en spelare hade dragit sig ur tävlingen och att jag fick hans plats. Jag kastade mig hem och bokade resan och var framme på hotellet i Tyskland halv ett på natten. Sedan hade jag starttid klockan åtta på morgonen.

En uppladdning som tydligen passade Jonzon bra.

Inför slutvarvet låg han på en delad andraplats, fyra slag efter ledaren Alexander Levy från Frankrike. Nu slutade det med särspel mellan Levy och engelsmannen Ross Fischer, med den förstnämnde som segrare. Jonzon landade på fina 16 under par och han var tre slag efter Levy.

Svensken klättrade rejält på rankingen och är nu 139:a.

– Hamnar jag innanför topp 110 får jag full status nästa säsong. Topp 130 ger en hygglig ranking. Tredjeplatsen innebär att jag får spela lite fler tävlingar nästa år och kan gå in i kvalet med bra självförtroende.

Berglund caddie

I år har Jonzon bara fått spela åtta tävlingar.

– Då blir det tufft. Jag har inte fått någon kontinuitet och tävlingsinstinkten blir lidande. Nu har jag förbättrat mitt läge oberoende hur det går i kvalet.

Förre FBK-stjärnan Christian Berglund var caddie när Jonzon blev tolva i Nordea Masters.

– Han var inte med nu. Det blev för kort varsel.

Nästa år?

– Det kan nog bli svårt för Christian att vara med hela tiden eftersom han börjat jobba som säljare i egen regi. Vi får se.

Michael Jonzon har vunnit två tävlingar på Europatouren under karriären, Portugese Open 1997 och Castello Masters i Spanien 2009. Det här var hans fjärde tredjeplats.

Han bor i Skövde och har representerat Karlstad GK i tre år.

Jonzon hade scorerna 66, 63 och 68 (en runda ströks på grund av dimma) på banan i Bad Griesbach utanför München.

– Puttarna och närspelet fungerade väldigt bra under hela tävlingen.

Jonzon har gått och väntat på den här framgången.

Tolva i Nordea Masters

– Det har känts bra länge, och jag blev tolva på Nordea Masters i Stockholm, men har inte riktigt fått till det som jag ville förrän nu. Det känns jättekul.

Det blev snabba ryck för Jonzon som kom in som reserv i tävlingen.

– Jag fick ett mejl i onsdags som berättade att en spelare hade dragit sig ur tävlingen och att jag fick hans plats. Jag kastade mig hem och bokade resan och var framme på hotellet i Tyskland halv ett på natten. Sedan hade jag starttid klockan åtta på morgonen.

En uppladdning som tydligen passade Jonzon bra.

Inför slutvarvet låg han på en delad andraplats, fyra slag efter ledaren Alexander Levy från Frankrike. Nu slutade det med särspel mellan Levy och engelsmannen Ross Fischer, med den förstnämnde som segrare. Jonzon landade på fina 16 under par och han var tre slag efter Levy.

Svensken klättrade rejält på rankingen och är nu 139:a.

– Hamnar jag innanför topp 110 får jag full status nästa säsong. Topp 130 ger en hygglig ranking. Tredjeplatsen innebär att jag får spela lite fler tävlingar nästa år och kan gå in i kvalet med bra självförtroende.

Berglund caddie

I år har Jonzon bara fått spela åtta tävlingar.

– Då blir det tufft. Jag har inte fått någon kontinuitet och tävlingsinstinkten blir lidande. Nu har jag förbättrat mitt läge oberoende hur det går i kvalet.

Förre FBK-stjärnan Christian Berglund var caddie när Jonzon blev tolva i Nordea Masters.

– Han var inte med nu. Det blev för kort varsel.

Nästa år?

– Det kan nog bli svårt för Christian att vara med hela tiden eftersom han börjat jobba som säljare i egen regi. Vi får se.

Michael Jonzon har vunnit två tävlingar på Europatouren under karriären, Portugese Open 1997 och Castello Masters i Spanien 2009. Det här var hans fjärde tredjeplats.

Han bor i Skövde och har representerat Karlstad GK i tre år.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.