2016-07-03 21:42

2016-07-03 21:43

Femdagarsgolfen är i gång

GOLF: Suverän bana trots dåligt väder

Under söndagen startade femdagarsgolfen. A–klassen inledde i Kil och fjolårsvinnaren Bosse Carlsson från Karlstad GK öppnade starkt även i år. Trots att regnet stundtals vräkte ner på deltagarna var banan i utmärkt skick.

Årets stora golfhändelse i Värmland drog i gång under söndagen. Hela 750 deltagare var anmälda till tävlingen som avgörs på flera banor runt om i länet. Intresset var som vanligt högt och deltagarlistan har varit fulltecknad i nio månader. Kils GK stod som värd för A–klassen under första dagens spel.

Förra årets segrare Bosse Carlsson öppnade starkt och är endast ett slag efter ledaren Magne Steen, även han från Karlstad GK. Efter 18 hål kom han in på 76 slag vilket är en imponerande siffra i regnet.

– Jag hade några treputtar men det övriga spelet stämde väldigt bra. Banan var verkligen i perfekt skick, arrangören har gjort ett väldigt bra jobb. Jag är helt klart nöjd med första dagen, konstaterar Carlsson.

Siktet inställt mot finalen

Finalen avgörs på Karlstad GK och målsättningen för den regerande mästaren är klar.

– Det viktigaste är som vanligt att ha kul, men självklart vill man vinna när det är dags för tävling. Det är viktigt att behålla lugnet när man tävlar, oftast brukar jag klara det bra. Alla gör bogey ibland så det är inget att hetsa upp sig över.

Spel på flera banor

På Hammarö GK har Sören Löfvenborg ryckt åt sig en ledning med tre slag i B–klassen. C–klassen spelas i Arvika och där leder Jan Larsson. Parklassen höll till på Kristinehamns GK och leds av Kent och Margeurite Normark.

Tävlingen fortsätter under veckan och mycket spännande golf återstår innan finalspelet startar.

Årets stora golfhändelse i Värmland drog i gång under söndagen. Hela 750 deltagare var anmälda till tävlingen som avgörs på flera banor runt om i länet. Intresset var som vanligt högt och deltagarlistan har varit fulltecknad i nio månader. Kils GK stod som värd för A–klassen under första dagens spel.

Förra årets segrare Bosse Carlsson öppnade starkt och är endast ett slag efter ledaren Magne Steen, även han från Karlstad GK. Efter 18 hål kom han in på 76 slag vilket är en imponerande siffra i regnet.

– Jag hade några treputtar men det övriga spelet stämde väldigt bra. Banan var verkligen i perfekt skick, arrangören har gjort ett väldigt bra jobb. Jag är helt klart nöjd med första dagen, konstaterar Carlsson.

Siktet inställt mot finalen

Finalen avgörs på Karlstad GK och målsättningen för den regerande mästaren är klar.

– Det viktigaste är som vanligt att ha kul, men självklart vill man vinna när det är dags för tävling. Det är viktigt att behålla lugnet när man tävlar, oftast brukar jag klara det bra. Alla gör bogey ibland så det är inget att hetsa upp sig över.

Spel på flera banor

På Hammarö GK har Sören Löfvenborg ryckt åt sig en ledning med tre slag i B–klassen. C–klassen spelas i Arvika och där leder Jan Larsson. Parklassen höll till på Kristinehamns GK och leds av Kent och Margeurite Normark.

Tävlingen fortsätter under veckan och mycket spännande golf återstår innan finalspelet startar.

  • Markus Strömberg