2016-04-01 15:30

2016-04-01 15:30

Louise första på – ett år

GOLF: Äntligen tillbaka på golfbanan igen efter skadan

Så är hon äntligen tillbaka efter ett års speluppehåll.
– Jag missade cutten här i Frankrike men det är jättekul att kunna spela igen, säger värmländska golfdrottningen Louise Larsson från Karlstad GK.

Louise opererade handleden förra sommaren och hade inte spelat en tävling på ett år när hon peggade upp på golfbanan utanför Nice för spel på undertouren till Europatouren, LET Access.

Lite rostig

– Jag hade plus fem i torsdags och plus fem i dag. I går var utslagen bra men jag kom för långt från pinnen. I dag var järnen bra men inte utslagen. Jag är lite rostig efter det långa tävlingsuppehållet.

Louise skadade handleden när hon träffade en trädrot under tävling ifjol. Det spolierade hela säsongen på Europatouren men eftersom hon hade skadat sig behövde Louise inte kvala för att rädda kortet på touren.

Eftersom hon nu får en låg kategori blir det tufft att ta sig in i årets tävlingar.

Ingen svensk tävling

– Ja, allrahelst som antalet tävlingar är mycket färre än tidigare. Det blir ingen Europatourtävling i Sverige eftersom Vasatorp inte hittade sponsorer. Det är väldigt tråkigt. Tävlingen i Turkiet ställs in av säkerhetsskäl och fler tävlingar är strukna.

Bara 15 tävlingar är spikade på årets Europatour. Säsongspremiären spelas i Marocko första helgen i maj.

– Än så länge är jag inne i den tävlingen men om någon med bättre spelkategori anmäler sig åker jag ur och får sitta stand by. Som tur är kan jag anmäla mig till tävlingar på LET Access också så att jag får fler speltillfällen.

Hjo härnäst

Nästa chans på Europatouren, efter Marocko, dyker inte upp förrän i juni.

När tävlar du härnäst?

– Jag är anmäld till en tvådagarstävling i Hjo 23-24 april.

Louise har tränat inomhus i Karlstad hela vintern.

– Ja, fram till februari. Då åkte jag till Dubai på ett läger i två veckor.

Louise opererade handleden förra sommaren och hade inte spelat en tävling på ett år när hon peggade upp på golfbanan utanför Nice för spel på undertouren till Europatouren, LET Access.

Lite rostig

– Jag hade plus fem i torsdags och plus fem i dag. I går var utslagen bra men jag kom för långt från pinnen. I dag var järnen bra men inte utslagen. Jag är lite rostig efter det långa tävlingsuppehållet.

Louise skadade handleden när hon träffade en trädrot under tävling ifjol. Det spolierade hela säsongen på Europatouren men eftersom hon hade skadat sig behövde Louise inte kvala för att rädda kortet på touren.

Eftersom hon nu får en låg kategori blir det tufft att ta sig in i årets tävlingar.

Ingen svensk tävling

– Ja, allrahelst som antalet tävlingar är mycket färre än tidigare. Det blir ingen Europatourtävling i Sverige eftersom Vasatorp inte hittade sponsorer. Det är väldigt tråkigt. Tävlingen i Turkiet ställs in av säkerhetsskäl och fler tävlingar är strukna.

Bara 15 tävlingar är spikade på årets Europatour. Säsongspremiären spelas i Marocko första helgen i maj.

– Än så länge är jag inne i den tävlingen men om någon med bättre spelkategori anmäler sig åker jag ur och får sitta stand by. Som tur är kan jag anmäla mig till tävlingar på LET Access också så att jag får fler speltillfällen.

Hjo härnäst

Nästa chans på Europatouren, efter Marocko, dyker inte upp förrän i juni.

När tävlar du härnäst?

– Jag är anmäld till en tvådagarstävling i Hjo 23-24 april.

Louise har tränat inomhus i Karlstad hela vintern.

– Ja, fram till februari. Då åkte jag till Dubai på ett läger i två veckor.