2016-03-31 19:34

2016-04-01 09:41

Storspel av Blixt i Texas

GOLF

(UPPDATERAD) Karlstadsgolfaren Jonas Blixt fick en strålande start i PGA-tävlingen Shell Houston Open i Texas. Han är med i täten efter första dagens spel, fem under par.

Jonas Blixt gjorde totalt fem birdies, utöver det blev det par rakt över. Med 67 slag är han på delad tiondeplats med tio andra spelare. Framför Blixt finns nio amerikaner. I ledningen är Charley Hoffman på 64 slag.

– Kan jag spela så här bra så blir det en bra helg, sa Jonas Blixt till pgatour.com efter första dagens spel.

Nästa vecka är det dags för Masters på Augusta och Blixt behöver vinna tävlingen i Texas för att kvalificera sig till årets första major.

2014 slutade Jonas Blixt tvåa i tävlingen och förra året blev han 28:a.

Henrik Stenson slutade på 69 slag, tre under par första dagen i Texas, på en delad 32:a plats. Efter bland annat en dubbelbogey ligger Fredrik Jacobsson långt efter med en 73-runda, liksom Carl Pettersson på 74 slag.

Följ tävlingen på pgatour.com

Jonas Blixt gjorde totalt fem birdies, utöver det blev det par rakt över. Med 67 slag är han på delad tiondeplats med tio andra spelare. Framför Blixt finns nio amerikaner. I ledningen är Charley Hoffman på 64 slag.

– Kan jag spela så här bra så blir det en bra helg, sa Jonas Blixt till pgatour.com efter första dagens spel.

Nästa vecka är det dags för Masters på Augusta och Blixt behöver vinna tävlingen i Texas för att kvalificera sig till årets första major.

2014 slutade Jonas Blixt tvåa i tävlingen och förra året blev han 28:a.

Henrik Stenson slutade på 69 slag, tre under par första dagen i Texas, på en delad 32:a plats. Efter bland annat en dubbelbogey ligger Fredrik Jacobsson långt efter med en 73-runda, liksom Carl Pettersson på 74 slag.

Följ tävlingen på pgatour.com

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.