2016-01-30 23:23

2016-01-31 07:14

Ny kanonrunda av Blixt

GOLF

(UPPDATERAD) Hammarösonen Jonas Blixt har chans att skriva golfhistoria i Farmers insurance open i San Diego. Aldrig har en spelare börjat tävlingen med 77 slag för att sedan gå och vinna tävlingen.
Blixt är två slag efter täten inför sista rundan.

Jonas Blixt gjorde åter en kanonrunda den tredje speldagen och gick runt på 66 slag, gårdagens bästa score. Insatsen innebar att han avancerade rejält i resultatlistan och ligger femma inför de sista 18 hålen, som spelas under söndagen.

Blixt gjorde totalt sju birdies på rundan, varav fem på de sista nio hålen.

Han är två slag efter ledarduon Scott Brown från USA och K.J. Choi från Sydkorea som leder tävlingen på totalt nio under par.

– Första dagen var inte särskilt bra alls. Efteråt kom vi på att jag stått lite för långt från bollen, och bara genom att ställa mig lite närmare har det gått ganska bra. Några centimeter, det är allt, säger Blixt till tidningen USA Today.

USA Today konstaterar även att Hammarösonen har chans att skriva golfhistoria. Blixts mardrömsrunda på 77 slag den första dagen kan bli den sämsta öppningsrunda en blivande segrare haft på Torrey Pines södra bana i San Diego.

Rekordet för den sämsta öppningsrundan innehas av Peter Brown och Fuzzy Zoeller som 1970 respektive 1979 vann med förstarundor på 76 slag.

Jonas Blixt gjorde åter en kanonrunda den tredje speldagen och gick runt på 66 slag, gårdagens bästa score. Insatsen innebar att han avancerade rejält i resultatlistan och ligger femma inför de sista 18 hålen, som spelas under söndagen.

Blixt gjorde totalt sju birdies på rundan, varav fem på de sista nio hålen.

Han är två slag efter ledarduon Scott Brown från USA och K.J. Choi från Sydkorea som leder tävlingen på totalt nio under par.

– Första dagen var inte särskilt bra alls. Efteråt kom vi på att jag stått lite för långt från bollen, och bara genom att ställa mig lite närmare har det gått ganska bra. Några centimeter, det är allt, säger Blixt till tidningen USA Today.

USA Today konstaterar även att Hammarösonen har chans att skriva golfhistoria. Blixts mardrömsrunda på 77 slag den första dagen kan bli den sämsta öppningsrunda en blivande segrare haft på Torrey Pines södra bana i San Diego.

Rekordet för den sämsta öppningsrundan innehas av Peter Brown och Fuzzy Zoeller som 1970 respektive 1979 vann med förstarundor på 76 slag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.