2015-08-03 13:48

2015-08-03 13:48

Blixt tänder till på touren

GOLF: Lingmerth trea i PGA

För andra PGA-tävlingen i rad är värmlänningen Jonas Blixt med ända till slutet. Två avslutande 69-rundor gav en 30:e-plats i Quickens Loans national i Gainsville och nödvändiga poäng för att behålla tourkortet inför säsongen 2016.

Nu inledde Blixt med en 66-runda, fortsatte med 74 och var till slut tolv slag från segern.

I tävlingen innan, RBC Canadian open i Oakville, Ontario, slutade Hammarösonen elva. Hans bästa placering på PGA-touren sedan november 2014.

”Inte fantastiskt”

En annan svensk som dock är ännu bättre form är David Lingmerth. Precis som Blixt avslutade han med en 69-runda, två under par, i Gainesville och gick runt på sammanlagt 14 under par. Det var fyra slag sämre än vinnaren Troy Merritt från USA, som tog sin allra första seger på PGA-touren. Lingmerth slutade trea, ett slag efter tvåan Rickie Fowler.

– Jag spelade inte fantastiskt den här veckan, men jag gjorde heller inte inget riktigt dåligt. Spelet är riktigt bra just nu. Kan jag skärpa det ytterligare kan jag också slåss om segrar, säger Lingmerth.

Tre birdies

Han startade sista ronden med tre birdies på de fem första hålen. Men på andra halvan hade han det tuffare.

– Jag lyckades sänka några puttar i början och de första nio hålen är lite lättare. Det blåste mer på de sista nio hålen, och så finns det några riktigt svåra hål där. Jag önskar att jag hade fått i några fler puttar, säger han.

Woods 18:e

Svensken Carl Pettersson slutade på en delad fjärdeplats sedan han avslutat med 70 slag.

Tidigare världsettan Tiger Woods stod för sin bästa golf på länge och blev 18:e på sammanlagt åtta slag under par. Två bättre än Jonas Blixt.

Nu inledde Blixt med en 66-runda, fortsatte med 74 och var till slut tolv slag från segern.

I tävlingen innan, RBC Canadian open i Oakville, Ontario, slutade Hammarösonen elva. Hans bästa placering på PGA-touren sedan november 2014.

”Inte fantastiskt”

En annan svensk som dock är ännu bättre form är David Lingmerth. Precis som Blixt avslutade han med en 69-runda, två under par, i Gainesville och gick runt på sammanlagt 14 under par. Det var fyra slag sämre än vinnaren Troy Merritt från USA, som tog sin allra första seger på PGA-touren. Lingmerth slutade trea, ett slag efter tvåan Rickie Fowler.

– Jag spelade inte fantastiskt den här veckan, men jag gjorde heller inte inget riktigt dåligt. Spelet är riktigt bra just nu. Kan jag skärpa det ytterligare kan jag också slåss om segrar, säger Lingmerth.

Tre birdies

Han startade sista ronden med tre birdies på de fem första hålen. Men på andra halvan hade han det tuffare.

– Jag lyckades sänka några puttar i början och de första nio hålen är lite lättare. Det blåste mer på de sista nio hålen, och så finns det några riktigt svåra hål där. Jag önskar att jag hade fått i några fler puttar, säger han.

Woods 18:e

Svensken Carl Pettersson slutade på en delad fjärdeplats sedan han avslutat med 70 slag.

Tidigare världsettan Tiger Woods stod för sin bästa golf på länge och blev 18:e på sammanlagt åtta slag under par. Två bättre än Jonas Blixt.