2015-07-08 22:45

2015-07-08 22:45

Kvartsfinal för herrjuniorerna i Lag-EM

GOLF: "Det är en lättnad"

Det svenska laget, med Karlstadskillen Tobias Edén i laget klarade sig vidare till slutspel som sista lag efter att Italien missade den sista, avgörande putten.
– Det kändes som att vi var värda att gå vidare, säger Sveriges förbundskapten Jonnie Eriksson.

Sverige låg på en tiondeplats inför onsdagens spel. En placering som skulle behöva se förbättring om man ville vara ett av de åtta lag som fick fortsätta vidare till kvartsfinalerna nästföljande dag. Svenskarna pendlade kring den så viktiga åttondeplatsen, men det var en placering som även Italien ville lägga beslag på. När Sverige hade spelat klart behövde Italien klara ett under par på de tre sista hålen för att svenskarna skulle vara slagna. Efter att italienaren hade slagit par på hål 16 och 17 skulle allt avgöras med en sista birdieputt. Slaget slogs i hålkant - och ut!

Det var en skön syn för förbundskapten Jonnie Eriksson när bollen rullade i svensk favör.

– Det är en lättnad, säger Eriksson som tänker såhär inför kvartsfinalen mot storfavoriterna Tyskland.

– Tyskland är väldigt bra, vi måste göra fler birdies för att ha en chans och då krävs att vi spelar aggressivare, säger han.

Karlstads bidrag till laget, Tobias Edén, har inte gjort sin bästa turnering hittills med 79 slag på onsdagen och 80 i tisdags.

– Jag får inte till det. Det kändes bra före ronden, men det liksom låser sig där ute på banan, säger Edén.

De svenska damjuniorerna med Jenny Haglund, Bryngfjorden tog sig också vidare till kvartsfinalspelet efter att ha slutat femma. I Tjeckien där det svenska flicklaget med Karlstads Filippa Möörk tävlar missades kvartsfinal efter att de avslutat onsdagens spel på en tiondeplats, åtta slag ifrån den åttonde och sista kvartsfinalplatsen.

Sverige låg på en tiondeplats inför onsdagens spel. En placering som skulle behöva se förbättring om man ville vara ett av de åtta lag som fick fortsätta vidare till kvartsfinalerna nästföljande dag. Svenskarna pendlade kring den så viktiga åttondeplatsen, men det var en placering som även Italien ville lägga beslag på. När Sverige hade spelat klart behövde Italien klara ett under par på de tre sista hålen för att svenskarna skulle vara slagna. Efter att italienaren hade slagit par på hål 16 och 17 skulle allt avgöras med en sista birdieputt. Slaget slogs i hålkant - och ut!

Det var en skön syn för förbundskapten Jonnie Eriksson när bollen rullade i svensk favör.

– Det är en lättnad, säger Eriksson som tänker såhär inför kvartsfinalen mot storfavoriterna Tyskland.

– Tyskland är väldigt bra, vi måste göra fler birdies för att ha en chans och då krävs att vi spelar aggressivare, säger han.

Karlstads bidrag till laget, Tobias Edén, har inte gjort sin bästa turnering hittills med 79 slag på onsdagen och 80 i tisdags.

– Jag får inte till det. Det kändes bra före ronden, men det liksom låser sig där ute på banan, säger Edén.

De svenska damjuniorerna med Jenny Haglund, Bryngfjorden tog sig också vidare till kvartsfinalspelet efter att ha slutat femma. I Tjeckien där det svenska flicklaget med Karlstads Filippa Möörk tävlar missades kvartsfinal efter att de avslutat onsdagens spel på en tiondeplats, åtta slag ifrån den åttonde och sista kvartsfinalplatsen.