2015-06-06 17:25

2015-06-07 07:49

Stabil runda av Blixt i blåsten

GOLF

Hammarögolfaren Jonas Blixt gjorde en stabil tredjerunda på Nordea Masters under lördagen.

Blixt gick ut starkt i den hårda vinden i Malmö och satte två birdies på de tre första hålen. En bogey på det nionde följdes upp av nio raka par vilket innebar ett under par på rundan och -3 totalt efter tre spelade dagar.

- Det är inte lätt i dag alltså, det blåser duktigt och allt påverkas. Man räknar med att vinden tar bollen, säger Blixt till SVT.

- Jag åkte dit på några treputtar och det är inte så kul när man jagar ikapp.

Jonas Blixt, som haft en trevande säsong, var ändå nöjd med spelet och såg ljust på de avslutande 18 hålen under söndagen.

- Kan jag slå som i dag så kan det bli bra, jag har ändå 16 greenträffar i den här vinden. Jag behöver sätta lite puttar.

Hammarögolfaren Jonas Blixt gjorde en stabil tredjerunda på Nordea Masters under lördagen. Han har vunnit två tävlingar på den amerikanska PGA-touren i golf och blev i fjol tvåa i sin debut i majortävlingen US Masters på Augusta National. Men hittills har säsongen 2015 till stora delar varit blytung för 32-åringen. Han blev delad 28:a i årets US Masters, men på de 13 inledande tävlingar missade han kvalgränsen i nio av dem.

– Det är inte kul. Man lever ju i det och det är inte så att man går till jobbet måndag till fredag och ser en ljuspunkt. Man har försökt gå tillbaka till det man är bra på och sedan har man försökt göra saker som man kan bli bättre på, men det har bara blivit skit av det.

Fyra rundor under 70 slag i den sista PGA-tävlingen (delad 30:e plats) innan Masters i Sverige gav dock en fingervisning om att Blixt hittat rätt riktning. Visserligen gick han två över par under den första rundan på PGA National utanför Malmö, men under fredagen och lördagen gick Blixt sammanlagt fem under par och noterades för blott en bogey på 36 hål.

Efter hemmatävlingen i Skåne väntar två veckors ledighet i Sverige. Därefter blir det spel i USA i några veckor innan Blixt kommer tillbaka till Europa för en period. Och nu ser han positivt på fortsättningen av säsongen.

– Kan jag behålla det jag har nu till banor där det verkligen känns bra ser jag verkligen fram emot det, säger Jonas Blixt.

Blixt gick ut starkt i den hårda vinden i Malmö och satte två birdies på de tre första hålen. En bogey på det nionde följdes upp av nio raka par vilket innebar ett under par på rundan och -3 totalt efter tre spelade dagar.

- Det är inte lätt i dag alltså, det blåser duktigt och allt påverkas. Man räknar med att vinden tar bollen, säger Blixt till SVT.

- Jag åkte dit på några treputtar och det är inte så kul när man jagar ikapp.

Jonas Blixt, som haft en trevande säsong, var ändå nöjd med spelet och såg ljust på de avslutande 18 hålen under söndagen.

- Kan jag slå som i dag så kan det bli bra, jag har ändå 16 greenträffar i den här vinden. Jag behöver sätta lite puttar.

Hammarögolfaren Jonas Blixt gjorde en stabil tredjerunda på Nordea Masters under lördagen. Han har vunnit två tävlingar på den amerikanska PGA-touren i golf och blev i fjol tvåa i sin debut i majortävlingen US Masters på Augusta National. Men hittills har säsongen 2015 till stora delar varit blytung för 32-åringen. Han blev delad 28:a i årets US Masters, men på de 13 inledande tävlingar missade han kvalgränsen i nio av dem.

– Det är inte kul. Man lever ju i det och det är inte så att man går till jobbet måndag till fredag och ser en ljuspunkt. Man har försökt gå tillbaka till det man är bra på och sedan har man försökt göra saker som man kan bli bättre på, men det har bara blivit skit av det.

Fyra rundor under 70 slag i den sista PGA-tävlingen (delad 30:e plats) innan Masters i Sverige gav dock en fingervisning om att Blixt hittat rätt riktning. Visserligen gick han två över par under den första rundan på PGA National utanför Malmö, men under fredagen och lördagen gick Blixt sammanlagt fem under par och noterades för blott en bogey på 36 hål.

Efter hemmatävlingen i Skåne väntar två veckors ledighet i Sverige. Därefter blir det spel i USA i några veckor innan Blixt kommer tillbaka till Europa för en period. Och nu ser han positivt på fortsättningen av säsongen.

– Kan jag behålla det jag har nu till banor där det verkligen känns bra ser jag verkligen fram emot det, säger Jonas Blixt.