2018-07-12 11:43

2018-07-12 20:52

Henrik Larsson till final på 200 meter

FRIIDROTT: Tangerade personbästat

Efter gårdagens sjätteplats på 100 meter i junior-VM har nu Götas sprinttalang Henrik Larsson tagit sig till ytterligare en mästerskapsfinal, denna gång på 200 meter.

Larsson tangerade sitt personliga rekord i semifinalen med 20.85, men blev ändå bara trea och missade därmed en av de två direktplatserna till finalen. Värmlänningen fick därmed förlita sig på att ha en av de snabbaste tiderna som också gick vidare förutom ettan och tvåan i de tre heaten.

20.85 räckte också gott och väl, det var till och med den femte snabbaste tiden av alla som tog sig vidare till finalen i finska Tammerfors, där mästerskapet arrangeras.

Larsson springer därmed final i morgon, fredag, klockan 20.20.

Larsson tangerade sitt personliga rekord i semifinalen med 20.85, men blev ändå bara trea och missade därmed en av de två direktplatserna till finalen. Värmlänningen fick därmed förlita sig på att ha en av de snabbaste tiderna som också gick vidare förutom ettan och tvåan i de tre heaten.

20.85 räckte också gott och väl, det var till och med den femte snabbaste tiden av alla som tog sig vidare till finalen i finska Tammerfors, där mästerskapet arrangeras.

Larsson springer därmed final i morgon, fredag, klockan 20.20.

  • Oskar Persson Ed

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.