2018-07-03 16:06

2018-07-03 16:06

Rekordhållare till Karlstad

FRIIDROTT: Andreas Kramer klar för GP

Svenske rekordhållaren på 800 meter, Andreas Kramer, kommer till Karlstad Grand Prix den 25 juli.

Förra året avslutades Karlstad Grand Prix med herrarnas 800 meter och Andreas Kramer från Sävedalens AIK slog det svenska rekordet och noterade 1.45.13.

På måndagen tävlade Kramer i ungerska Székesfehérvár och där visade han att formen verkligen är på gång. Kramer var i loppet omringad av medaljörer från stora mästerskap och krigade, över upploppet, till sig en meriterande fjärdeplats. Tiden skrevs till mycket fina 1.45.34, årsbästa och näst bästa loppet någonsin, endast 0.21 från rekordet förra året.

– Det var en skön bekräftelse på att jag ligger bra till just nu, säger Kramer i ett pressmeddelande.

Nu är det klart att han kommer tillbaka till Tingvalla.

– Kommande veckorna går jag in i en period där jag kommer fokusera på att träna för att ytterligare förbereda mig inför EM. I Karlstad är tanken att jag skall vara i bra form så att jag kan springa fort då med bara två veckor kvar till EM i Berlin.

– Det brukar alltid bli bra tävlingar i Karlstad och förra året blev väldigt bra för min del när jag kunde slå svenskt rekord. Publiken har alltid hjälp mig fram till bra resultat och jag har mycket vänner och släkt som kommer och stöttar mig. Jag hoppas det blir bra förutsättningar i år också med stort stöd från läktaren.

Arrangerande Göta Karlstad laddar också för tävlingen.

– Det blir en fantastisk friidrottsgala i år. Vi har redan Daniel Ståhl, Michel Tornéus och såklart Armand Duplantis. Nu fyller vi på med Kramer som gjorde det fantastiskt på Tingvalla förra året och sedan har vi ju också de lokala stjärnorna med Henrik Larsson och Sofie Skoog i spetsen. Det här blir kul, säger Johan Engberg från IF Göta.

Förra året avslutades Karlstad Grand Prix med herrarnas 800 meter och Andreas Kramer från Sävedalens AIK slog det svenska rekordet och noterade 1.45.13.

På måndagen tävlade Kramer i ungerska Székesfehérvár och där visade han att formen verkligen är på gång. Kramer var i loppet omringad av medaljörer från stora mästerskap och krigade, över upploppet, till sig en meriterande fjärdeplats. Tiden skrevs till mycket fina 1.45.34, årsbästa och näst bästa loppet någonsin, endast 0.21 från rekordet förra året.

– Det var en skön bekräftelse på att jag ligger bra till just nu, säger Kramer i ett pressmeddelande.

Nu är det klart att han kommer tillbaka till Tingvalla.

– Kommande veckorna går jag in i en period där jag kommer fokusera på att träna för att ytterligare förbereda mig inför EM. I Karlstad är tanken att jag skall vara i bra form så att jag kan springa fort då med bara två veckor kvar till EM i Berlin.

– Det brukar alltid bli bra tävlingar i Karlstad och förra året blev väldigt bra för min del när jag kunde slå svenskt rekord. Publiken har alltid hjälp mig fram till bra resultat och jag har mycket vänner och släkt som kommer och stöttar mig. Jag hoppas det blir bra förutsättningar i år också med stort stöd från läktaren.

Arrangerande Göta Karlstad laddar också för tävlingen.

– Det blir en fantastisk friidrottsgala i år. Vi har redan Daniel Ståhl, Michel Tornéus och såklart Armand Duplantis. Nu fyller vi på med Kramer som gjorde det fantastiskt på Tingvalla förra året och sedan har vi ju också de lokala stjärnorna med Henrik Larsson och Sofie Skoog i spetsen. Det här blir kul, säger Johan Engberg från IF Göta.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.