2018-07-01 13:26

2018-07-01 21:40

Melwin Holm tog drömgräns

FRIIDROTT: "Mil före mig i den åldern"

Världens bästa friidrottstalanger var samlade, och de värmländska favoriterna pallade trycket. Både Melwin Lycke-Holm och Henrik Larsson vann sina klasser.

Melwin Lycke-Holm har haft en strålande säsong så här långt. I Göteborg slog stortalangen till igen. Lycke-Holm seglade över ribban på Världsungdomsspelen, den nyss nämnda ribban låg då på två meter. Höjden räckte inte bara för att vinna P14-klassen - den innebar även att Melwin slog det femton år gamla tävlingsrekordet för sin ålderskategori. Höjden hade även gett 13-åringen en seger i P19, P16 och P15 - samt en andraplats i seniorklassen. Pappa, tillika tränaren, Stefan Holm var minst sagt nöjd efteråt.

– Det är jättekul för honom. Två meter har legat i luften sedan han tog 1.97 i november och 1.98 i februari. Att det sedan gav ett så bra resultat totalt är bara att lyfta på hatten för, säger Holm

Larsson - snabbast av alla

IF Götas sprinttalang Henrik Larsson var inte sämre och vann finalen på 100 meter. Efter att ha vunnit sitt försöksheat med nästan en kvarts sekund slog nittonåringen till med 10.33 i finalen, med den tiden var Larsson ynka två hundradelar från att tangera sitt eget svenska juniorrekord och sex hundradelar från tävlingsrekordet. Larssons försökstid, 10.53, hade räckt för en pallplacering i finalen.

Det fanns fler värmlänningar som placerade sig långt fram. Bland annat Oscar Vestlund från IF Göta som slog till med ett kast på närmare 68 meter i släggtävlingen. Klubbkamraten Arvid Rydberg slutade på en delad tredjeplats i seniorernas höjdhopp på 1.96 och Anna Malmehed vann damernas kultävling på 13,84.

Melwin Lycke-Holm har haft en strålande säsong så här långt. I Göteborg slog stortalangen till igen. Lycke-Holm seglade över ribban på Världsungdomsspelen, den nyss nämnda ribban låg då på två meter. Höjden räckte inte bara för att vinna P14-klassen - den innebar även att Melwin slog det femton år gamla tävlingsrekordet för sin ålderskategori. Höjden hade även gett 13-åringen en seger i P19, P16 och P15 - samt en andraplats i seniorklassen. Pappa, tillika tränaren, Stefan Holm var minst sagt nöjd efteråt.

– Det är jättekul för honom. Två meter har legat i luften sedan han tog 1.97 i november och 1.98 i februari. Att det sedan gav ett så bra resultat totalt är bara att lyfta på hatten för, säger Holm

Larsson - snabbast av alla

IF Götas sprinttalang Henrik Larsson var inte sämre och vann finalen på 100 meter. Efter att ha vunnit sitt försöksheat med nästan en kvarts sekund slog nittonåringen till med 10.33 i finalen, med den tiden var Larsson ynka två hundradelar från att tangera sitt eget svenska juniorrekord och sex hundradelar från tävlingsrekordet. Larssons försökstid, 10.53, hade räckt för en pallplacering i finalen.

Det fanns fler värmlänningar som placerade sig långt fram. Bland annat Oscar Vestlund från IF Göta som slog till med ett kast på närmare 68 meter i släggtävlingen. Klubbkamraten Arvid Rydberg slutade på en delad tredjeplats i seniorernas höjdhopp på 1.96 och Anna Malmehed vann damernas kultävling på 13,84.

  • Fredrik Erlandsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.