2018-05-30 12:16

2018-05-30 12:16

De vill få Sverige på fötter

FRIIDROTT

Svensk Friidrott uppmanar nu hela landet, genom manifestationen Sverige på fötter, att röra på sig under ett och samma dygn i morgon torsdag.

En av idrottsrörelsens stora missioner är att få bort stillasittandet och få fler att aktivera sig fysiskt och på så sätt må bättre – både fysiskt, psykiskt och socialt. I Värmland är Rudskoga IF och Kristinehamn Multisport två föreningar som engagerar sig i ärendet.

– Det viktigaste är att man rör på sig på något sätt och har roligt, säger Jenny Sundqvist, projektledare för Sverige på fötter.

En av idrottsrörelsens stora missioner är att få bort stillasittandet och få fler att aktivera sig fysiskt och på så sätt må bättre – både fysiskt, psykiskt och socialt. I Värmland är Rudskoga IF och Kristinehamn Multisport två föreningar som engagerar sig i ärendet.

– Det viktigaste är att man rör på sig på något sätt och har roligt, säger Jenny Sundqvist, projektledare för Sverige på fötter.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.