2017-08-27 18:06

2017-08-27 18:11

Larsson är bäst i Sverige

FRIIDROTT: "Jag kände mig riktigt sliten"

Helgens senior-SM blev en riktig succé för den unge Henrik Larsson. På fredagen knep han ett silver på 100 meter och på söndagen tog han sitt allra första seniorguld, det på dubbla distansen.
– Det var riktigt roligt, säger Larsson.

Henrik Larsson är verkligen ett namn att lägga på minnet. Den sjuttonårige sprintern, tävlandes för IF Göta, tog under helgens senior-SM ett guld och ett silver, och på makalösa tider, dessutom. Han är numer innehavare av det svenska juniorrekordet på 100 meter, och om vinden varit lite svagare hade han varit detsamma på 200 meter. Larssons avslutning på säsongen bådar onekligen gott inför framtiden.

– Det var riktigt roligt att det gick som det gick i helgen, särskilt med tanke på hur pass många lopp jag sprungit i år, säger Larsson.

Efterlängtat guld

Under fredagen var han bara hundradelar från att ta SM-guldet på 100 meter och inför söndagens 200-meterslopp, vilket är Henriks favoritdistans, var känslan sådär.

– Jag kände mig riktigt sliten innan loppet, men jag kände direkt efter starten att jag var i bra slag ändå.

Kampen stod mellan Henrik och Tom Kling-Baptiste, men götisten pressade sig till det yttersta och var först över mållinjen. Henrik Larssons första seniorguld var ett faktum.

– Det var en riktigt skön känsla att få korsa mållinjen först, det är gärna något jag gör igen.

Framtidsvisioner

Två SM-medaljer och ett svenskt juniorrekord. Han kan verkligen blicka tillbaka på en lyckad säsong.

– Jag hade en ganska halvdålig inledning och fick inte riktigt de förberedelser som jag behövde. Men det var skönt att jag fick avsluta på det sättet som jag gjorde.

Den unge sprintern har även blivit uttagen till Finnkampen som, förmodligen, blir Henriks sista tävling för säsongen. Hans insatser har gjort att han skapat sig ett namn i friidrotts-Sverige.

– Han imponerade ju verkligen. Sedan får vi fundera på hur mycket vi ska utnyttja en sådan ung kille. Om han ska dubblera eller inte. Sedan har vi även stafett, säger Karin Torneklint, svenska landslagets förbundskapten, till TT.

 

Henrik Larsson är verkligen ett namn att lägga på minnet. Den sjuttonårige sprintern, tävlandes för IF Göta, tog under helgens senior-SM ett guld och ett silver, och på makalösa tider, dessutom. Han är numer innehavare av det svenska juniorrekordet på 100 meter, och om vinden varit lite svagare hade han varit detsamma på 200 meter. Larssons avslutning på säsongen bådar onekligen gott inför framtiden.

– Det var riktigt roligt att det gick som det gick i helgen, särskilt med tanke på hur pass många lopp jag sprungit i år, säger Larsson.

Efterlängtat guld

Under fredagen var han bara hundradelar från att ta SM-guldet på 100 meter och inför söndagens 200-meterslopp, vilket är Henriks favoritdistans, var känslan sådär.

– Jag kände mig riktigt sliten innan loppet, men jag kände direkt efter starten att jag var i bra slag ändå.

Kampen stod mellan Henrik och Tom Kling-Baptiste, men götisten pressade sig till det yttersta och var först över mållinjen. Henrik Larssons första seniorguld var ett faktum.

– Det var en riktigt skön känsla att få korsa mållinjen först, det är gärna något jag gör igen.

Framtidsvisioner

Två SM-medaljer och ett svenskt juniorrekord. Han kan verkligen blicka tillbaka på en lyckad säsong.

– Jag hade en ganska halvdålig inledning och fick inte riktigt de förberedelser som jag behövde. Men det var skönt att jag fick avsluta på det sättet som jag gjorde.

Den unge sprintern har även blivit uttagen till Finnkampen som, förmodligen, blir Henriks sista tävling för säsongen. Hans insatser har gjort att han skapat sig ett namn i friidrotts-Sverige.

– Han imponerade ju verkligen. Sedan får vi fundera på hur mycket vi ska utnyttja en sådan ung kille. Om han ska dubblera eller inte. Sedan har vi även stafett, säger Karin Torneklint, svenska landslagets förbundskapten, till TT.

 

  • Philip Alfredsson