2017-07-16 22:25

2017-07-16 22:25

Personbästa av Kjellberg

FRIIDROTT: 6.24 i längdförsöken

Längdhopperskan Emilia Kjellberg från Sunne slog under U23-EM i Polen nytt personbästa i försöken. Värmländskan slog till med 6.24 vilket gav henne 13:e och sista plats i finalen.

– Det var kul! Jag hoppade ju långt i de två första hoppen också så jag visste att jag skulle kunna ta det. Jag trodde att jag skulle göra övertramp igen så jag är jätteglad, säger Kjellberg till friidrott.se.

Väl i finalen gick det dock tyngre för Sunnetjejen. I första hoppet blev det ett övertramp, vilket sedan följdes upp av ett hopp på 5.98. I tredje försöket blev det också där ett övertramp, vilket innebar att Kjellberg stannade på 5.98. Det resulterade i en 13:e plats. För att ha haft en chans på medalj skulle hon dock ha behövt slå personbästa med nästan tre decimeter – ukrainskan Maryna Bekh tog bronset på 6.48. Silvret gick till Anna Bühler från Tyskland, och vann gjorde fransyskan Yanis David på personbästat 6.56.

Lyckat mästerskap

Svenskarna som tävlat under mästerskapet slog rekord i antal medaljer som Sverige har tagit under U23-EM. Två guld, två silver och två brons blev resultatet vilket sammanlagt gav en åttonde plats i medaljligan.

Bäst lyckades långdistanslöperskan Sara Lahti som utöver sitt silver på 10 000 meter också tog brons på 5000. Lahti blev därmed den första svenska friidrottaren någonsin att ta dubbla medaljer på ett U23-EM.

– Det var kul! Jag hoppade ju långt i de två första hoppen också så jag visste att jag skulle kunna ta det. Jag trodde att jag skulle göra övertramp igen så jag är jätteglad, säger Kjellberg till friidrott.se.

Väl i finalen gick det dock tyngre för Sunnetjejen. I första hoppet blev det ett övertramp, vilket sedan följdes upp av ett hopp på 5.98. I tredje försöket blev det också där ett övertramp, vilket innebar att Kjellberg stannade på 5.98. Det resulterade i en 13:e plats. För att ha haft en chans på medalj skulle hon dock ha behövt slå personbästa med nästan tre decimeter – ukrainskan Maryna Bekh tog bronset på 6.48. Silvret gick till Anna Bühler från Tyskland, och vann gjorde fransyskan Yanis David på personbästat 6.56.

Lyckat mästerskap

Svenskarna som tävlat under mästerskapet slog rekord i antal medaljer som Sverige har tagit under U23-EM. Två guld, två silver och två brons blev resultatet vilket sammanlagt gav en åttonde plats i medaljligan.

Bäst lyckades långdistanslöperskan Sara Lahti som utöver sitt silver på 10 000 meter också tog brons på 5000. Lahti blev därmed den första svenska friidrottaren någonsin att ta dubbla medaljer på ett U23-EM.

  • Erik Dahlén