2017-05-19 10:53

2017-05-19 10:53

150 värmländska elever tävlar i friidrott

FRIIDROTT: Dags för KM-final

I morgon, lördag, kommer närmare 150 femte- och sjätteklassare till Tingvalla IP i Karlstad för att göra upp i KM-finalen, en stor friidrottstävling.

Simon Karlén är projektledare för KM-finalen och han ser fram emot idrottsfesten.

– I dagsläget är 140-150 elever anmälda, men fler kan komma till, säger han. Läget är under kontroll och nu hoppas vi på fint väder.

Värmlands Friidrottsförbund startade för två år sedan KM-projektet med syfte att aktivera värmländska ungdomar i mellanstadiet. Värmländska kommuner har anordnat kommunmästerskap för sina skolor och i år valde 14 kommuner att vara med. De fem bästa i varje gren från årskurs fem och sex har kvalificerat sig till KM-finalen. Bästa kommun ska utses samt bästa klass från de deltagande årskurserna.

Simon Karlén är projektledare för KM-finalen och han ser fram emot idrottsfesten.

– I dagsläget är 140-150 elever anmälda, men fler kan komma till, säger han. Läget är under kontroll och nu hoppas vi på fint väder.

Värmlands Friidrottsförbund startade för två år sedan KM-projektet med syfte att aktivera värmländska ungdomar i mellanstadiet. Värmländska kommuner har anordnat kommunmästerskap för sina skolor och i år valde 14 kommuner att vara med. De fem bästa i varje gren från årskurs fem och sex har kvalificerat sig till KM-finalen. Bästa kommun ska utses samt bästa klass från de deltagande årskurserna.