2017-05-09 15:32

2017-05-09 15:32

Inga löpgrenar vid Boregalan

FRIIDROTT: Blir en hopp- och kasttävling i år

Boregalan i Torsby är startskottet för utomhussäsongen i värmländsk friidrott.

Mot tidigare upplagor kommer det att bli en stor förändring vid årets gala på lördag.

– Tyvärr har vi tvingats att ställa in alla löpgrenar, berättar Maria Stenbäck.

Det var planerat för såväl sprint som medel- och långdistans i elva klasser på Björnevi kommande lördag, men nu har arrangörerna tvingats att ställa in alla löpgrenar.

– Orsaken till det tråkiga beslutet är att vi inte har hittat någon starter. Vår ordinarie huvudstarter Stefan Appel fyller 50 år och vi brukar ha hans dotter Martina som ersättare, men nu är båda upptagna med att fira Stefan. Vi har försökt att hitta en ersättare i hela Mellansverige utan att lyckas. På tisdagsmorgonen tog vi beslutet att ställa in alla löpgrenar, berättar SK Bores friidrottsordförande Maria Stenbäck.

Minskar från förra året

Förra året satte Boregalan ett nytt deltagarrekord med 600 startar, i år kommer det att bli klart färre som tävlar.

– Det är en drastisk minskning av anmälningar utan att vi vet varför. Det enda som krockar är en tävling i Bålsta, men det är en ren kastgala. Förra året gjordes 600 starter, i år kommer det att bli mellan 300 och 400.

Några intressanta namn finns naturligtvis med i startlistorna.

– Sebastian Thörngren kommer och kastar spjut och i damernas kula har vi Amanda Malmehed. Från Motala kommer den lovande 17-åringen Sara Forsell för att vara med i diskus och slägga. Sedan har vi hemmahopp i form av Caroline Näslund i spjut och Ida Stenbäck i kula, diskus och slägga, avslutar Maria Stenbäck.

Det var planerat för såväl sprint som medel- och långdistans i elva klasser på Björnevi kommande lördag, men nu har arrangörerna tvingats att ställa in alla löpgrenar.

– Orsaken till det tråkiga beslutet är att vi inte har hittat någon starter. Vår ordinarie huvudstarter Stefan Appel fyller 50 år och vi brukar ha hans dotter Martina som ersättare, men nu är båda upptagna med att fira Stefan. Vi har försökt att hitta en ersättare i hela Mellansverige utan att lyckas. På tisdagsmorgonen tog vi beslutet att ställa in alla löpgrenar, berättar SK Bores friidrottsordförande Maria Stenbäck.

Minskar från förra året

Förra året satte Boregalan ett nytt deltagarrekord med 600 startar, i år kommer det att bli klart färre som tävlar.

– Det är en drastisk minskning av anmälningar utan att vi vet varför. Det enda som krockar är en tävling i Bålsta, men det är en ren kastgala. Förra året gjordes 600 starter, i år kommer det att bli mellan 300 och 400.

Några intressanta namn finns naturligtvis med i startlistorna.

– Sebastian Thörngren kommer och kastar spjut och i damernas kula har vi Amanda Malmehed. Från Motala kommer den lovande 17-åringen Sara Forsell för att vara med i diskus och slägga. Sedan har vi hemmahopp i form av Caroline Näslund i spjut och Ida Stenbäck i kula, diskus och slägga, avslutar Maria Stenbäck.