2017-04-27 22:08

2017-04-27 22:08

Nära fortsatt GP-status

FRIIDROTT: Hoppas på Duplantis och internationella stjärnor

Götas GP-avtal går ut efter sommarens gala på Tingvalla.
Men klubben är nära att teckna avtal om fortsatt status.

Götas sportchef Johan Engberg var nyligen på möte med Svenska friidrottsförbundet, som driver avtalsförhandlingarna.

– Det ser positivt ut för Karlstad för fortsättning med Folksam Grand Prix, även om vi ska teckna några nya avtal innan vi helt är där, säger Engberg, som redan laddar för kommande gala den 25 juli.

– Jag har som vanligt varit orolig för det där datumet, tio dagar innan VM i London. Fördelen är att transatlanterna kommer vara i Europa, men man vet inte hur tävlingsvilliga de är så nära VM. Men jag har fått väldigt positiva rapporter.

Engberg berättar att säkra de största svenska namnen är prio ett och nye stavstjärnan Armand Duplantis, 17, som slog såväl svenskt seniorrekord som juniorvärldsrekord med 5,90 för en månad sedan står högt på listan.

– Självklart skulle det vara jättekul att få hit honom. Jag ligger på allihopa där och försöker sondera hur det ser ut. De preliminära beskeden är väldigt positiva. Jag kommer nog snart att kunna berätta om några namn som är klara.

Anders Borgström-tränade taiwanesen Cheng Chao-Tsun, som på torsdagen kastade 86,92 i spjut, näst längst i världen i år, är också aktuell.

– Det lutar åt att Taiwan lägger sitt precamp (förberedande läger) i Värmland, och då skulle de vara med på vår GP. I så fall kan det bli en stor gren med tanke på att vi har Kim Amb och Jiannis Smalios som vi kan matcha med.

Andra internationella stjärnor är aktuella.

– Jag har några spännande internationella namn. Det är gott betyg att det redan i februari börjar trilla in mejl från managers.

Just nu är det en hektisk tid i Göta. Efter Karlstad maratonstafett den 10 maj kommer Vårruset sju dagar senare, med beräknat antal startande på bortåt 9 000.

– Vi passerade 6 000 anmälda i dag (torsdag) och är 1 500 före samma dag förra året. Men vi har gjort förändring i systemet så att priset stegvis blir dyrare, i stället för en gång, så det är svårt att jämföra, säger Engberg.

I fjol startade drygt 8 000. Rekordet är 9 655 från 2007.

Sen väntar också E18-loppet den 9 juni och Stadsloppet den 17 juni.

Götas sportchef Johan Engberg var nyligen på möte med Svenska friidrottsförbundet, som driver avtalsförhandlingarna.

– Det ser positivt ut för Karlstad för fortsättning med Folksam Grand Prix, även om vi ska teckna några nya avtal innan vi helt är där, säger Engberg, som redan laddar för kommande gala den 25 juli.

– Jag har som vanligt varit orolig för det där datumet, tio dagar innan VM i London. Fördelen är att transatlanterna kommer vara i Europa, men man vet inte hur tävlingsvilliga de är så nära VM. Men jag har fått väldigt positiva rapporter.

Engberg berättar att säkra de största svenska namnen är prio ett och nye stavstjärnan Armand Duplantis, 17, som slog såväl svenskt seniorrekord som juniorvärldsrekord med 5,90 för en månad sedan står högt på listan.

– Självklart skulle det vara jättekul att få hit honom. Jag ligger på allihopa där och försöker sondera hur det ser ut. De preliminära beskeden är väldigt positiva. Jag kommer nog snart att kunna berätta om några namn som är klara.

Anders Borgström-tränade taiwanesen Cheng Chao-Tsun, som på torsdagen kastade 86,92 i spjut, näst längst i världen i år, är också aktuell.

– Det lutar åt att Taiwan lägger sitt precamp (förberedande läger) i Värmland, och då skulle de vara med på vår GP. I så fall kan det bli en stor gren med tanke på att vi har Kim Amb och Jiannis Smalios som vi kan matcha med.

Andra internationella stjärnor är aktuella.

– Jag har några spännande internationella namn. Det är gott betyg att det redan i februari börjar trilla in mejl från managers.

Just nu är det en hektisk tid i Göta. Efter Karlstad maratonstafett den 10 maj kommer Vårruset sju dagar senare, med beräknat antal startande på bortåt 9 000.

– Vi passerade 6 000 anmälda i dag (torsdag) och är 1 500 före samma dag förra året. Men vi har gjort förändring i systemet så att priset stegvis blir dyrare, i stället för en gång, så det är svårt att jämföra, säger Engberg.

I fjol startade drygt 8 000. Rekordet är 9 655 från 2007.

Sen väntar också E18-loppet den 9 juni och Stadsloppet den 17 juni.