2017-03-27 15:04

2017-03-27 15:04

"Kände mig som kung för en dag"

FRIIDROTT: André Rangelind vann sin största seger

André Rangelind vann sin karriärs största seger i helgen när han segrade i det 100 kilometer långa ultraloppet i italienska Seregno.
– Jag kände mig som en kung för en dag, säger Götalöparen.

De bilder som finns från loppet visar Andrés glädje när han springer i mål och hyllas som segrare.

– Ja, jag var både glad och nöjd. Det var ett tufft lopp men också oerhört kul. Allt flöt på bra fram till 90 kilometer, då började jag få krampkänningar på baksidan av låren och fick sänka farten för inte riskera att inte ta mig mål. Speakerbilen låg före mig och publiken hejade och skrek mitt namn. Det inspirerade och hjälpte och var superhäftigt, jag kommer aldrig glömma Seregno.

Bakom mållinjen väntade sambon Viktoria med stora famnen och en lång segerkyss.

– Kändes bra att hon fanns med här, säger André.

Fixade målet

André hade som mål att springa under sju timmar. Det klarade han med bra marginal. Hans vinnartid klockades till sex timmar, 54 minuter och 25 sekunder. Det ger en snittid på 4,08 per kilometer.

– Det är inget pers men det var en tuffare jämfört när jag slog mitt rekord. Vi sprang fem varv på en 20-kilometersslinga, asfalt hela tiden men det var ingen lät bana, den var kuperad.

Autografskrivande

Den 26-årige värmlänningen var aldrig riktigt utmanad av någon om segern.

André berättar:

– Jag ledde hela vägen, det var bara första kilometern som några till fanns med längst där framme. Jag körde på i mitt tempo. Det jobbigaste var att det fanns så lite med vätska utefter banan. Nu hade det regnat under natten mot söndag och duggregnade när loppet startade. Det var först efter fem timmar som solen kom fram...och det var då det började bli jobbigt.

Hur rankar du den här segern?

– Det är det största lopp jag vunnit och det häftigaste jag upplevt. Efter loppet var det många som ville ta bilder tillsammans med mig och jag fick skriva autografer, något jag inte direkt är van vid. Jag fick känna mig som en kung för en dag.

Seregno är beläget ett par mil utanför Milano, en ort som André Rangelind aldrig kommer glömma.

– Jag vet redan nu att det här loppet kommer finnas med när jag ska planera nästa års säsong.

De bilder som finns från loppet visar Andrés glädje när han springer i mål och hyllas som segrare.

– Ja, jag var både glad och nöjd. Det var ett tufft lopp men också oerhört kul. Allt flöt på bra fram till 90 kilometer, då började jag få krampkänningar på baksidan av låren och fick sänka farten för inte riskera att inte ta mig mål. Speakerbilen låg före mig och publiken hejade och skrek mitt namn. Det inspirerade och hjälpte och var superhäftigt, jag kommer aldrig glömma Seregno.

Bakom mållinjen väntade sambon Viktoria med stora famnen och en lång segerkyss.

– Kändes bra att hon fanns med här, säger André.

Fixade målet

André hade som mål att springa under sju timmar. Det klarade han med bra marginal. Hans vinnartid klockades till sex timmar, 54 minuter och 25 sekunder. Det ger en snittid på 4,08 per kilometer.

– Det är inget pers men det var en tuffare jämfört när jag slog mitt rekord. Vi sprang fem varv på en 20-kilometersslinga, asfalt hela tiden men det var ingen lät bana, den var kuperad.

Autografskrivande

Den 26-årige värmlänningen var aldrig riktigt utmanad av någon om segern.

André berättar:

– Jag ledde hela vägen, det var bara första kilometern som några till fanns med längst där framme. Jag körde på i mitt tempo. Det jobbigaste var att det fanns så lite med vätska utefter banan. Nu hade det regnat under natten mot söndag och duggregnade när loppet startade. Det var först efter fem timmar som solen kom fram...och det var då det började bli jobbigt.

Hur rankar du den här segern?

– Det är det största lopp jag vunnit och det häftigaste jag upplevt. Efter loppet var det många som ville ta bilder tillsammans med mig och jag fick skriva autografer, något jag inte direkt är van vid. Jag fick känna mig som en kung för en dag.

Seregno är beläget ett par mil utanför Milano, en ort som André Rangelind aldrig kommer glömma.

– Jag vet redan nu att det här loppet kommer finnas med när jag ska planera nästa års säsong.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.