2016-07-17 22:40

2016-07-17 22:40

Rogestedt till Karlstad GP

FRIIDROTT: EM-deltagaren springer 800 meter i Karlstad

Den svenske rekordhållaren på 1000 meter, Johan Rogestedt är klar för deltagande i Karlstad Grand Prix den 27 juli. Där ska den Stenungsundsbördige löparen tävla på distansen 800 meter.

Johan Rogestedt har haft ett bra tävlingsår med flera bra resultat. Under fredagens Göteborg GP innebar tiden 2.17,80 en andraplats och ett svenskt rekord på den något ovanliga distansen 1000 meter. Nu står det klart att han finns på startlinjen när det är dags för 800 meter i Karlstad Grand Prix.

– Karlstad GP är definitivt en av de tävlingarna med bäst inramning jag springer varje år, så jag ser verkligen fram emot att återvända för ett snabbt lopp. I sommar har jag växlat mycket mellan 800 meter och 1500. Karlstad blir lite av en återkomst till min tidigare huvuddistans 800, säger Rogestedt i en kommentar till tävlingens hemsida.

Bohuslänningen Rogestedt tävlade nyligen under EM i Amsterdam där han kvalificerade sig till final på 1500 meter, men drabbades av en högst kontroversiell diskning.

Nu är det alltså 800 meter som gäller för Rogestedt som har planen klar inför loppet.

– Jag hoppas få utdelning även på 800 för min nya nivå på 1500 och ett personligt rekord hade varit väldigt kul. Primärt vill jag dock få en så bra placering som möjligt. Det är när jag har den inställningen som jag ofta springer snabbt.

Innan det är dags för Karlstad GP den 27 juli kan man se medeldistanslöparen springa 800 meter i Londons Diamond League till helgen. En tävling där även Götas Sofie Skoog deltar.

Johan Rogestedt har haft ett bra tävlingsår med flera bra resultat. Under fredagens Göteborg GP innebar tiden 2.17,80 en andraplats och ett svenskt rekord på den något ovanliga distansen 1000 meter. Nu står det klart att han finns på startlinjen när det är dags för 800 meter i Karlstad Grand Prix.

– Karlstad GP är definitivt en av de tävlingarna med bäst inramning jag springer varje år, så jag ser verkligen fram emot att återvända för ett snabbt lopp. I sommar har jag växlat mycket mellan 800 meter och 1500. Karlstad blir lite av en återkomst till min tidigare huvuddistans 800, säger Rogestedt i en kommentar till tävlingens hemsida.

Bohuslänningen Rogestedt tävlade nyligen under EM i Amsterdam där han kvalificerade sig till final på 1500 meter, men drabbades av en högst kontroversiell diskning.

Nu är det alltså 800 meter som gäller för Rogestedt som har planen klar inför loppet.

– Jag hoppas få utdelning även på 800 för min nya nivå på 1500 och ett personligt rekord hade varit väldigt kul. Primärt vill jag dock få en så bra placering som möjligt. Det är när jag har den inställningen som jag ofta springer snabbt.

Innan det är dags för Karlstad GP den 27 juli kan man se medeldistanslöparen springa 800 meter i Londons Diamond League till helgen. En tävling där även Götas Sofie Skoog deltar.

  • Oskar Persson Ed