2016-07-17 17:54

2016-07-17 17:55

Nytt personbästa för Skoog

FRIIDROTT: Sofie Skoog hoppade 1,93 meter i Tyskland

Sofie Skoog stod för en bländande insats under tävlingen i tyska Eberstadt. Det blev ett nytt personligt rekord för värmländskan, som flög över en ribba satt på 1,93 meter. Ett starkt formbesked inför kommande OS-tävlande.

Sofie Skoog visade storform under den tyska höjdhoppsgalan Hochsprung-Meeting i Eberstadt. En gala av speciell karaktär jämfört med konventionella friidrottstävlingar, bland annat då det enbart tävlas i höjdhopp och man fick välja en egen låt som spelades under hoppet.

– Det var en väldigt speciell och rolig tävling, berättar Skoog.

Till tonerna av Miriam Bryants ”Allt jag behöver” genomförde värmländskan en mycket lyckad tävling där hon mäktade med ett hopp på 1,93 meter, ett nytt personligt rekord i utomhussammanhang och ett starkt formbesked inför stundande OS.

Tävlingen vanns av tyskan Marie-Laurence Jungfleisch på höjden 2,00.

– Det känns jättegött, jag hade en riktigt bra dag, säger Götahopperskan.

Nu återstår det endast två tävlingar till innan det är dags att bege sig till Rio de Janeiro och de olympiska spelen i augusti. Diamond League-tävlingarna i London nästa helg, samt hemmatävlingen Karlstad Grand Prix den 27 juli.

Sofie Skoog visade storform under den tyska höjdhoppsgalan Hochsprung-Meeting i Eberstadt. En gala av speciell karaktär jämfört med konventionella friidrottstävlingar, bland annat då det enbart tävlas i höjdhopp och man fick välja en egen låt som spelades under hoppet.

– Det var en väldigt speciell och rolig tävling, berättar Skoog.

Till tonerna av Miriam Bryants ”Allt jag behöver” genomförde värmländskan en mycket lyckad tävling där hon mäktade med ett hopp på 1,93 meter, ett nytt personligt rekord i utomhussammanhang och ett starkt formbesked inför stundande OS.

Tävlingen vanns av tyskan Marie-Laurence Jungfleisch på höjden 2,00.

– Det känns jättegött, jag hade en riktigt bra dag, säger Götahopperskan.

Nu återstår det endast två tävlingar till innan det är dags att bege sig till Rio de Janeiro och de olympiska spelen i augusti. Diamond League-tävlingarna i London nästa helg, samt hemmatävlingen Karlstad Grand Prix den 27 juli.

  • Oskar Persson Ed