2016-07-15 15:22

2016-07-15 16:15

Daniel Ståhl till Karlstad GP

FRIIDROTT: Diskus in på tävlingsprogrammet

Den 27 juli är det dags för årets upplaga av Karlstad Grand Prix på Tingvalla.
En av deltagarna är Daniel Ståhl som blev femma på EM i Amsterdam och femma på VM ifjol.
– En riktig publikfriare som alltid bjuder på sig själv, säger arrangemangsansvarige Johan Engberg.

Diskus har inte varit med på tävlingsprogrammet i Karlstad GP på många år, men i år gör grenen comeback.

Och den gör det med ett riktigt dragplåster i form av Daniel Ståhl. Han slutade femma i EM i Amsterdam nyligen och kom på samma placering vid VM i Kina ifjol. Genombrottet kom förra året och i samma veva blev han folkkär när han var med i tv-sändningen efteråt.

Ståhls personliga rekord är 66,89 meter och i år har han som längst kastat 66,74 meter.

– Med det resultatet är han tolva i världen i år. Han är i sitt livs form för dagen och han kastar bra oavsett väder, säger Engberg.

Får tufft motstånd

Daniel Ståhl kommer bland annat att möta Axel Härstedt med ett personligt rekord på 66,03 meter. Axel återvänder därmed till sin studiestad Karlstad.

– Axel varit stabil på länger mellan 63 och 64 meter. Jag tycker att han är värd att få en plats till OS. Rent allmänt är det många som kommer att slipa formen till Rio hos oss och det är trevligt. Förra året var det 3 750 personer i publiken och i år hoppas vi på över 4 000, säger Engberg.

Bland de som genrepar inför OS finns Sofie Skoog och Michel Tornéus. Det är även klart med en vass motståndare till den sistnämnde i form av holländaren Ignisious Gaisah, med ett rekord på 8,43 meter.

Diskus har inte varit med på tävlingsprogrammet i Karlstad GP på många år, men i år gör grenen comeback.

Och den gör det med ett riktigt dragplåster i form av Daniel Ståhl. Han slutade femma i EM i Amsterdam nyligen och kom på samma placering vid VM i Kina ifjol. Genombrottet kom förra året och i samma veva blev han folkkär när han var med i tv-sändningen efteråt.

Ståhls personliga rekord är 66,89 meter och i år har han som längst kastat 66,74 meter.

– Med det resultatet är han tolva i världen i år. Han är i sitt livs form för dagen och han kastar bra oavsett väder, säger Engberg.

Får tufft motstånd

Daniel Ståhl kommer bland annat att möta Axel Härstedt med ett personligt rekord på 66,03 meter. Axel återvänder därmed till sin studiestad Karlstad.

– Axel varit stabil på länger mellan 63 och 64 meter. Jag tycker att han är värd att få en plats till OS. Rent allmänt är det många som kommer att slipa formen till Rio hos oss och det är trevligt. Förra året var det 3 750 personer i publiken och i år hoppas vi på över 4 000, säger Engberg.

Bland de som genrepar inför OS finns Sofie Skoog och Michel Tornéus. Det är även klart med en vass motståndare till den sistnämnde i form av holländaren Ignisious Gaisah, med ett rekord på 8,43 meter.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.