2016-04-23 19:37

2016-04-23 19:37

Alsterdal inkasserade andra vinsten

FRIIDROTT: Debutanten Appelqvist vann damklassen

Precis som för två år sedan var det Per Alsterdal som fick kliva överst på pallen i det åtta kilometer långa I2-loppet i terränglöpning.
I damklassen triumferade Annika Appelqvist med en segermarginal på drygt en och en halv minut.

Varken André Rangelind eller Mia Gyllenberg lyckades försvara mästartiteln från i fjol – i stället sprang duon in på en varsin andraplats.

Den förstnämndes överman under lördagen var Per Alsterdal, som segrade i premiärupplagan av I2-loppet 2014.

– Det kändes riktigt bra. Flåset är inte riktigt där, men det kommer. Benen känns desto piggare, konstaterar Alsterdal, som sprang in på tiden 26.58.

Diger meritlista

39-åringen, vars paradgren under den aktiva elitkarriären var hinderlöpning, har en diger meritlista med tre SM-guld och har flera gånger medverkat i finnkampen. Den gamle hinderklipparen hade 20 sekunder tillgodo på Götas ultralöpare André Rangelind.

– Jag tycker fortfarande att det är kul att tävla, men jag tränar inte alls lika mycket längre, skrattar den forne götisten, som i år inte tävlade för någon klubb.

Nu blickar Alsterdal fram mot det 64 kilometer långa loppet Silverleden i Hällefors den 2 juli.

– Jag är inte van vid sådana långa distanser. Jag fick ge mig vid 46 kilometer sist, nu siktar jag på att ta mig igenom hela.

Bronspengen erhöll Niklas Wassberg, Göta, som kom i mål på tiden 27.21.

Förvånad segrare

Annika Appelqvist var den första i damernas klass att ta sig över mållinjen. I2-löparen medgav efter målgången att segern var lite av en överraskning.

– Det var första gången jag sprang det här loppet. Jag hade ingen aning vilka mer som skulle springa eller hur min form var, så jag hade ingen uttalad målsättning egentligen, säger Appelqvist, som lämnat orienteringen till förmån för löpningen på senare år.

Trea i damklassen var Josehanna Lundgren-Wikström, som likt de andra medaljörerna i damklassen hade I2 som klubbtillhörighet.

Totalt var 107 anmälda i seniorklassen – 14 mer än fjolårets notering. I den en kilometer långa barnklassen medverkade 42 tävlande.

Varken André Rangelind eller Mia Gyllenberg lyckades försvara mästartiteln från i fjol – i stället sprang duon in på en varsin andraplats.

Den förstnämndes överman under lördagen var Per Alsterdal, som segrade i premiärupplagan av I2-loppet 2014.

– Det kändes riktigt bra. Flåset är inte riktigt där, men det kommer. Benen känns desto piggare, konstaterar Alsterdal, som sprang in på tiden 26.58.

Diger meritlista

39-åringen, vars paradgren under den aktiva elitkarriären var hinderlöpning, har en diger meritlista med tre SM-guld och har flera gånger medverkat i finnkampen. Den gamle hinderklipparen hade 20 sekunder tillgodo på Götas ultralöpare André Rangelind.

– Jag tycker fortfarande att det är kul att tävla, men jag tränar inte alls lika mycket längre, skrattar den forne götisten, som i år inte tävlade för någon klubb.

Nu blickar Alsterdal fram mot det 64 kilometer långa loppet Silverleden i Hällefors den 2 juli.

– Jag är inte van vid sådana långa distanser. Jag fick ge mig vid 46 kilometer sist, nu siktar jag på att ta mig igenom hela.

Bronspengen erhöll Niklas Wassberg, Göta, som kom i mål på tiden 27.21.

Förvånad segrare

Annika Appelqvist var den första i damernas klass att ta sig över mållinjen. I2-löparen medgav efter målgången att segern var lite av en överraskning.

– Det var första gången jag sprang det här loppet. Jag hade ingen aning vilka mer som skulle springa eller hur min form var, så jag hade ingen uttalad målsättning egentligen, säger Appelqvist, som lämnat orienteringen till förmån för löpningen på senare år.

Trea i damklassen var Josehanna Lundgren-Wikström, som likt de andra medaljörerna i damklassen hade I2 som klubbtillhörighet.

Totalt var 107 anmälda i seniorklassen – 14 mer än fjolårets notering. I den en kilometer långa barnklassen medverkade 42 tävlande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.