2016-03-20 21:40

2016-03-20 21:40

Tallgren invald som styrelseledamot

FRIIDROTT: En milstolpe i Karlstadssonens ledarkarriär

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte i Sollentuna valdes under söndagen Anders Tallgren från Karlstad in som styrelseledamot.

Tallgren, till vardags en av de ledande oppositionspolitikerna (S) inom Karlstads kommun, har under flera år haft olika roller inom den svenska friidrotten och därigenom etablerat sig som en stor profil inom sporten. Hans roll inom förbundsstyrelsen förväntas huvudsakligen vara arbetet med tävlings- och evenemangsfrågor samt internationell friidrottspolitik.

Utnämning är en milstolpe i Karlstadssonens ledarkarriär inom friidrott.

Tallgrens mandatperiod gäller över två år. Till y ordförande i förbundet valdes Björn O. Nilsson från just Sollentuna.

Tallgren, till vardags en av de ledande oppositionspolitikerna (S) inom Karlstads kommun, har under flera år haft olika roller inom den svenska friidrotten och därigenom etablerat sig som en stor profil inom sporten. Hans roll inom förbundsstyrelsen förväntas huvudsakligen vara arbetet med tävlings- och evenemangsfrågor samt internationell friidrottspolitik.

Utnämning är en milstolpe i Karlstadssonens ledarkarriär inom friidrott.

Tallgrens mandatperiod gäller över två år. Till y ordförande i förbundet valdes Björn O. Nilsson från just Sollentuna.