2016-02-24 06:00

2016-02-24 06:00

Skoog och Vestlund hyllades

UTMÄRKELSER: Årets manliga och kvinnliga friidrottare är...

Sofie Skoog och Oscar Vestlund tilldelades ”Årets friidrottare i Värmland”.
Götaduon har under den gångna säsongen tagit stora kliv i seniorsammanhang, och uppmärksammas därefter.

I samband med Värmlands friidrottsförbunds årsmöte fick Skoog och Vestlund ta emot utmärkelserna årets kvinnliga respektive manliga friidrottare efter deras prestationer under 2015.

Enligt Sofie var det klivet upp bland världseliten som gjort henne förtjänt av priset.

– Jag gjorde en bra inomhussäsong med både SM-guld och mitt första seniormästerskap. Att jag sedan svarade på det genom ett SM-guld ute och att kvalificera mig till VM i Peking hjälpte också till, berättar höjdhoperskan.

Hon fortsätter:

– Jag känner ändå att jag tog ett ganska stort steg från Sverigeeliten till att kunna kvalificera mig till galor och stora mästerskap. Det har öppnat väldigt många dörrar till annat, bland annat EM i Amsterdam.

Imponerande säsong

Under utomhussäsongen 2015 klättrade Vestlund upp till förstaplatsen på Sverigerankingen för släggkastare. Det var en regning dag i Arvika som den dåvarande sistaårsjunioren slog till med ett kast som mätte 72.20 meter.

– Ett personligt rekord i ett halvblött Arvika är det bästa minnet från förra året, berättar Oscar.

Förutom ett nytt pers tog götisten en plats i lag-EM, och inför nästa säsong hoppas han kunna fortsätta på inslagen väg.

– Jag vill fortsätta ta kliv på seniorsidan och kunna etablera mig bland de stora grabbarna. EM i Amsterdam är det stora målet, trots att jag inte kvalat in än.

Går för medalj

Något som ligger både närmare i tid och rum än EM i Amsterdam är inomhus-SM i Malmö.

Båda friidrottarna kommer vara med, och hoppas på medalj.

– Jag går för guld. Det har gått bra under 2015 och det vore skönt att knyta ihop det med ett inomhusguld, menar Skoog.

För Vestlund finns hoppet om en medalj av ädlaste valör också där, men tillskillnad från hans klubbkollega är det inte i hans paradgren han kommer uppträda.

– Jag tävlar i vikt på ISM vilket jag inte gjort sedan jag var sjutton, men det känns bra. En medalj bör jag nog fixa, och jag satsar alltid på guld, skrattar han.

I samband med Värmlands friidrottsförbunds årsmöte fick Skoog och Vestlund ta emot utmärkelserna årets kvinnliga respektive manliga friidrottare efter deras prestationer under 2015.

Enligt Sofie var det klivet upp bland världseliten som gjort henne förtjänt av priset.

– Jag gjorde en bra inomhussäsong med både SM-guld och mitt första seniormästerskap. Att jag sedan svarade på det genom ett SM-guld ute och att kvalificera mig till VM i Peking hjälpte också till, berättar höjdhoperskan.

Hon fortsätter:

– Jag känner ändå att jag tog ett ganska stort steg från Sverigeeliten till att kunna kvalificera mig till galor och stora mästerskap. Det har öppnat väldigt många dörrar till annat, bland annat EM i Amsterdam.

Imponerande säsong

Under utomhussäsongen 2015 klättrade Vestlund upp till förstaplatsen på Sverigerankingen för släggkastare. Det var en regning dag i Arvika som den dåvarande sistaårsjunioren slog till med ett kast som mätte 72.20 meter.

– Ett personligt rekord i ett halvblött Arvika är det bästa minnet från förra året, berättar Oscar.

Förutom ett nytt pers tog götisten en plats i lag-EM, och inför nästa säsong hoppas han kunna fortsätta på inslagen väg.

– Jag vill fortsätta ta kliv på seniorsidan och kunna etablera mig bland de stora grabbarna. EM i Amsterdam är det stora målet, trots att jag inte kvalat in än.

Går för medalj

Något som ligger både närmare i tid och rum än EM i Amsterdam är inomhus-SM i Malmö.

Båda friidrottarna kommer vara med, och hoppas på medalj.

– Jag går för guld. Det har gått bra under 2015 och det vore skönt att knyta ihop det med ett inomhusguld, menar Skoog.

För Vestlund finns hoppet om en medalj av ädlaste valör också där, men tillskillnad från hans klubbkollega är det inte i hans paradgren han kommer uppträda.

– Jag tävlar i vikt på ISM vilket jag inte gjort sedan jag var sjutton, men det känns bra. En medalj bör jag nog fixa, och jag satsar alltid på guld, skrattar han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.