2016-02-23 17:35

2016-02-23 17:36

I friidrottsstyret

FRIIDROTT: Tallgren ett av fyra nyval

Anders Tallgren från Karlstad är på väg in i Svenska friidrottsförbundets styrelse. Tallgren är ett av valberedningens fyra förslag på nyval till förbundsstyrelsen inför årsmötet i Sollentuna 19-20 mars.

Värmlänningen Tallgren har ett gediget friidrottsförflutet. Han var sportchef i Göta fram till 2008. Då bar det av till det till Stockholm där Tallgren under några år jobbade som projektansvarig för Stockholm maraton.

Sedan var han ansvarig för DN-galan under flera år.

Tallgren flyttade hem till Värmland och Karlstad för två år sedan där han nu verkar som kommunpolitiker för Socialdemokraterna. Tallgren är bland annat förste vice ordförande i Teknik & fastighetsnämnden.

Friidrottsförbundet byter även ordförande. Valberedningens förslag är Björn O. Nilsson. 60-årige Nilsson är sedan 2008 professor för Kungliga Ingenjörvetenskapsakademien. I sin ungdom var han medeldistansare i Tureberg och tog elva SM-guld på 800 och 1500, fem individuella och sex i stafett.

Värmlänningen Tallgren har ett gediget friidrottsförflutet. Han var sportchef i Göta fram till 2008. Då bar det av till det till Stockholm där Tallgren under några år jobbade som projektansvarig för Stockholm maraton.

Sedan var han ansvarig för DN-galan under flera år.

Tallgren flyttade hem till Värmland och Karlstad för två år sedan där han nu verkar som kommunpolitiker för Socialdemokraterna. Tallgren är bland annat förste vice ordförande i Teknik & fastighetsnämnden.

Friidrottsförbundet byter även ordförande. Valberedningens förslag är Björn O. Nilsson. 60-årige Nilsson är sedan 2008 professor för Kungliga Ingenjörvetenskapsakademien. I sin ungdom var han medeldistansare i Tureberg och tog elva SM-guld på 800 och 1500, fem individuella och sex i stafett.