2016-01-31 20:12

2016-01-31 20:12

Bredd eller spets - framtiden oklar

FRIIDROTT: "Vi hade behövt en ny hall. Vi gör vad vi kan men det är svårt i dagens konkurrens..."

Inomhusvarianten av Götas ungdomsspel är ett populärt årligen återkommande event i januari. Tävlingen lockar tävlande från flera delar av landet, men konkurrensen från nya arenor har gjort ett tydligt avtryck.
– Våxnäshallen är inte lika populär som inomhushall längre. Många andra nyare hallar lockar många som annars skulle valt att åka hit. Det är en helt annan konkurrens i dag än för några år sedan.

Orden kommer från Johan Engberg, tävlingsansvarig för Götas Ungdomsspel.

Engberg är både nöjd och stolt över helgen men när han ser framåt är det svårt att bortse från det faktum som ändå kvarstår.

– Vi hade behövt en ny hall. Vi gör vad vi kan men det är svårt i dagens konkurrens med andra nyare och mer påkostade hallar.

Mycket positivt att ta med sig

En föråldrad hall till trots fanns det många positiva ämnen från helgen som gick.

– Det är häftigt att kunna bjuda på en sådan bredd som vi gör. Sju- och åttaåringar tävlar i samma hall som Sofie Skoog försöker sig på en OS-kvalhöjd. Det är ganska unikt inom tävlingssammanhang att ha det på en och samma tävling.

Kikar man på lokalt håll fanns det många värmländska glädjeämnen att ta med sig efter helgens tävlingar.

Unga senioren Minna Svärd klarade distriktsrekord i stavhopp, och Sofie Skoog var uppe och nosade på OS-kvalgränsen.

Melker Gustafsson, 60 m häck, slog personligt rekord med 27 hundradelar och är just nu Sverige-etta i sin åldersgrupp. Även Agnes Larsson i kula, som slog till med ett resultat som placerade henne topp tre i landet.

Oklara framtidsutsikter

Vad gäller kommande år är Engberg lite fundersam.

– Vi får se hur det blir. Kanske väljer vi att fokusera mer på vissa grenar för att ge dem mer spets med större namn. Samtidigt vore det synd att göra avkall på bredden, det är den som gör den här tävlingen till vad den är i dag.

Orden kommer från Johan Engberg, tävlingsansvarig för Götas Ungdomsspel.

Engberg är både nöjd och stolt över helgen men när han ser framåt är det svårt att bortse från det faktum som ändå kvarstår.

– Vi hade behövt en ny hall. Vi gör vad vi kan men det är svårt i dagens konkurrens med andra nyare och mer påkostade hallar.

Mycket positivt att ta med sig

En föråldrad hall till trots fanns det många positiva ämnen från helgen som gick.

– Det är häftigt att kunna bjuda på en sådan bredd som vi gör. Sju- och åttaåringar tävlar i samma hall som Sofie Skoog försöker sig på en OS-kvalhöjd. Det är ganska unikt inom tävlingssammanhang att ha det på en och samma tävling.

Kikar man på lokalt håll fanns det många värmländska glädjeämnen att ta med sig efter helgens tävlingar.

Unga senioren Minna Svärd klarade distriktsrekord i stavhopp, och Sofie Skoog var uppe och nosade på OS-kvalgränsen.

Melker Gustafsson, 60 m häck, slog personligt rekord med 27 hundradelar och är just nu Sverige-etta i sin åldersgrupp. Även Agnes Larsson i kula, som slog till med ett resultat som placerade henne topp tre i landet.

Oklara framtidsutsikter

Vad gäller kommande år är Engberg lite fundersam.

– Vi får se hur det blir. Kanske väljer vi att fokusera mer på vissa grenar för att ge dem mer spets med större namn. Samtidigt vore det synd att göra avkall på bredden, det är den som gör den här tävlingen till vad den är i dag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.