2015-09-29 06:00

2015-09-29 06:00

Blir TV-stjärna– kanske 2016

Emma Dalman, äntligen i mål i klassikern.

Du klarade en svensk klassiker med ett två år nytt hjärta. Hur gick det i avslutande Lidingöloppet i lördags?

– Bra! Jag kom i mål på fyra och en halv timme och hade tippat på mellan fyra och fem. Jag var lite sen till starten, fick springa dit och var bra uppvärmd.

Taktik?

– Att inte skada någon muskel eller sena och ta mig mål. Därför tog jag det lite lugnt i uppförsbackarna. Jag fick lite problem med blåsor på hälen men det hindrade mig inte.

Ranka dina klassiker efter vilka som var roligast.

– 1) Vätternrundan. 2) Lidingöloppet. 3) Vansbrosimningen. 4) Vasaloppet.

Jobbigast?

1) Vasaloppet, 2) Vätternrundan och Lidingöloppet, 3) Vansbrosimningen.

Nästa projekt?

– Jag ska utbilda mig till instruktör i Krav Maga. Ett självförsvarssystem som ursprungligen kommer från israeliska armén. Ett mål 2015 är att springa Womens Health Halvmaraton och även något hinderlopp.

En dokumentärfilmare följde dig under Lidingöloppet?

– Ja, Birger Markusson. Han har tidigare gjort två dokumentärer om Anders Olsson. Birger har följt mig ända sedan jag började träna våren 2014. Förhoppningen är att dokumentären ska visas i någon TV-kanal. Kanske nästa år.

Du klarade en svensk klassiker med ett två år nytt hjärta. Hur gick det i avslutande Lidingöloppet i lördags?

– Bra! Jag kom i mål på fyra och en halv timme och hade tippat på mellan fyra och fem. Jag var lite sen till starten, fick springa dit och var bra uppvärmd.

Taktik?

– Att inte skada någon muskel eller sena och ta mig mål. Därför tog jag det lite lugnt i uppförsbackarna. Jag fick lite problem med blåsor på hälen men det hindrade mig inte.

Ranka dina klassiker efter vilka som var roligast.

– 1) Vätternrundan. 2) Lidingöloppet. 3) Vansbrosimningen. 4) Vasaloppet.

Jobbigast?

1) Vasaloppet, 2) Vätternrundan och Lidingöloppet, 3) Vansbrosimningen.

Nästa projekt?

– Jag ska utbilda mig till instruktör i Krav Maga. Ett självförsvarssystem som ursprungligen kommer från israeliska armén. Ett mål 2015 är att springa Womens Health Halvmaraton och även något hinderlopp.

En dokumentärfilmare följde dig under Lidingöloppet?

– Ja, Birger Markusson. Han har tidigare gjort två dokumentärer om Anders Olsson. Birger har följt mig ända sedan jag började träna våren 2014. Förhoppningen är att dokumentären ska visas i någon TV-kanal. Kanske nästa år.