2015-08-27 07:50

2015-08-27 12:49

Ingen VM-final för Sofie Skoog

FRIIDROTT: VM

(UPPDATERAD) Först besvikelse.
Men sen – bara några timmar efter kvaltävlingen i höjdhoppet log och skrattade Sofie Skoog igen. Det var helt klart en VM-debut som gav mersmak.
– Jag vill uppleva sådana här stora tävlingar igen. Och då, nästa gång, ska jag vara med i finalen.

Sofie Skoog kom till VM med ett färskt personligt rekord på 1,92. Det var just den höjden som krävdes för final. Sofie hoppade stabilt och säkert och var felfri hela vägen upp till 1,89. Hon grejade galant 1,80, 1,85 och 1,89 i sina första försök.

Men på 1,92 tog det stopp och Sofie skrek ut sin besvikelse, ett neeeej, på mattan i Peking så det hördes ända hem till Karlstad och Ekshärad.

– Självklart kände jag direkt då och där en besvikelse, jag hade så gärna fått med 1,92 också. Nu med liten distans till tävlingen känner jag lite annorlunda. Helst av allt skulle jag vilja gå ut och köra ett riktigt grispass. Börja träna för att få vara med omsådana här tävlingar igen.

Nummer 14

Sofie slutade på 14:e plats i sin VM-debut.

– Åh, ja, jo, lite najs är det ju. Sofie från Ekshärad,...nummer 14 i världen. Det var inget jag kunde drömma om när säsongen inleddes.

Sofies landslagskompis, Erika Kinsey, stannade också på 1,89 och kunde inte hålla tårarna tillbaka. Erika som kom till Peking som världsfemma.

Sofie Skoog stannar i Peking och ser förstås VM-finalen på lördag från läktarplats. Men hon ska också hinna med att träna.

Hur kommer du i en framtid att minnas det här VM-äventyret?

– Oj, det är många intryck. Men ett stort mästerskap som jag vill uppleva flera gånger till.

”Samma skor...”

Mitt intryck framför tv-rutan var att du inte var det minsta nervös. Eller har jag fel?

– Ja, jag var så nervös att det sprutade ur öronen. Men på något sätt gött nervös. Jag försökte tänka att jag har samma skor som alltid, har samma ansats här som om det vore Karlstad GP och det handlar om en ribba som ligger på samma höjder som jag hoppat på tidigare. Men det är klart, det var ju VM.

Du har visst morsat på Usain Bolt också.

– Ja, haha. Första dagen stod han och rostade ett bröd när jag skulle ta min frukost. Och så åkte vi hiss tillsammans.

Sofie Skoog kom till VM med ett färskt personligt rekord på 1,92. Det var just den höjden som krävdes för final. Sofie hoppade stabilt och säkert och var felfri hela vägen upp till 1,89. Hon grejade galant 1,80, 1,85 och 1,89 i sina första försök.

Men på 1,92 tog det stopp och Sofie skrek ut sin besvikelse, ett neeeej, på mattan i Peking så det hördes ända hem till Karlstad och Ekshärad.

– Självklart kände jag direkt då och där en besvikelse, jag hade så gärna fått med 1,92 också. Nu med liten distans till tävlingen känner jag lite annorlunda. Helst av allt skulle jag vilja gå ut och köra ett riktigt grispass. Börja träna för att få vara med omsådana här tävlingar igen.

Nummer 14

Sofie slutade på 14:e plats i sin VM-debut.

– Åh, ja, jo, lite najs är det ju. Sofie från Ekshärad,...nummer 14 i världen. Det var inget jag kunde drömma om när säsongen inleddes.

Sofies landslagskompis, Erika Kinsey, stannade också på 1,89 och kunde inte hålla tårarna tillbaka. Erika som kom till Peking som världsfemma.

Sofie Skoog stannar i Peking och ser förstås VM-finalen på lördag från läktarplats. Men hon ska också hinna med att träna.

Hur kommer du i en framtid att minnas det här VM-äventyret?

– Oj, det är många intryck. Men ett stort mästerskap som jag vill uppleva flera gånger till.

”Samma skor...”

Mitt intryck framför tv-rutan var att du inte var det minsta nervös. Eller har jag fel?

– Ja, jag var så nervös att det sprutade ur öronen. Men på något sätt gött nervös. Jag försökte tänka att jag har samma skor som alltid, har samma ansats här som om det vore Karlstad GP och det handlar om en ribba som ligger på samma höjder som jag hoppat på tidigare. Men det är klart, det var ju VM.

Du har visst morsat på Usain Bolt också.

– Ja, haha. Första dagen stod han och rostade ett bröd när jag skulle ta min frukost. Och så åkte vi hiss tillsammans.