2015-07-26 06:00

2015-07-26 09:43

Dronsfield flyttar hem – till Göteborg

FRIIDROTT: "Går allt som jag och foten vill kan jag vara tillbaka och tävla nästa sommar"

OPERATION VÄNTAR. Victoria Dronsfield bryter upp från Birmingham och flyttar tillbaka till Sverige. Men inte till Karlstad – utan Göteborg.
– Min sambo Per (Tedenrud) har fått ett friidrottsjobb i en klubb i Göteborg. Därför blir det Göteborg.

Största anledningen att det blir Sverige igen beror på att Victorias högerfot inte håller för höjdhopp just nu. Hon kommer tvingas till en operation och den kommer göras i Umeå av idrottsläkaren Håkan Alfredsson.

– Jag har en liten utväxt på hälen på min högra fot, den fot jag gör upphoppen med när jag hoppar höjd. Jag har fått behandling här i Birmingham, men nu krävs en operation och den vill jag göra i Sverige.

Victoria har redan fått tid för operationen.

– Ja, den blir den 18 augusti. Det är lite mycket därför just nu. Håller som bäst på att förbereda för flytten som ska ske om ett par veckor.

En sista chans

Operationen ser Victoria lite som sista chansen att komma tillbaka på höjdhoppsbanan. Men hon tänker inte stressa fram någonting.

– Jag räknar med en lång rehab och att jag inte kan börja hoppa höjd förrän tidigast sex månader efter operationen. Går allt som jag och foten vill så kanske jag kan vara tillbaka och tävla nästa sommar. Det blir lite som att börja om.

Victoria ångrar inte året på brittisk mark.

– Jag har lärt mig jättemycket och trivs extremt bra. Det enda tråkiga är att jag inte kunnat hoppa höjd som jag tänkt mig. Det är inte omöjligt än att jag kommer flytta tillbaka hit.

Byter inte bort Göta

Nu väntar Göteborg och för Victorias sambo Per ett jobb inom friidrotten men inte som tränare.

Victoria smider också planer.

– Först operation naturligtvis men jag tänker inte gå sysslolös. Jag kommer söka jobb eller gå någon kvällskurs.

Att överge Göta som klubb är dock inte aktuellt i Victorias fall.

– Jag har tillhört Göta sedan jag var sju år. Det skulle kännas väldigt konstigt att tävla för någon annan klubb.

Däremot kommer Victoria inte kunna respresentera Sverige i landslagssammanhang i framtiden. Victoria har både svenskt och brittiskt medborgarskap men valt att representera Storbritannien om det skulle bli aktuellt med landslagsuppdrag.

Största anledningen att det blir Sverige igen beror på att Victorias högerfot inte håller för höjdhopp just nu. Hon kommer tvingas till en operation och den kommer göras i Umeå av idrottsläkaren Håkan Alfredsson.

– Jag har en liten utväxt på hälen på min högra fot, den fot jag gör upphoppen med när jag hoppar höjd. Jag har fått behandling här i Birmingham, men nu krävs en operation och den vill jag göra i Sverige.

Victoria har redan fått tid för operationen.

– Ja, den blir den 18 augusti. Det är lite mycket därför just nu. Håller som bäst på att förbereda för flytten som ska ske om ett par veckor.

En sista chans

Operationen ser Victoria lite som sista chansen att komma tillbaka på höjdhoppsbanan. Men hon tänker inte stressa fram någonting.

– Jag räknar med en lång rehab och att jag inte kan börja hoppa höjd förrän tidigast sex månader efter operationen. Går allt som jag och foten vill så kanske jag kan vara tillbaka och tävla nästa sommar. Det blir lite som att börja om.

Victoria ångrar inte året på brittisk mark.

– Jag har lärt mig jättemycket och trivs extremt bra. Det enda tråkiga är att jag inte kunnat hoppa höjd som jag tänkt mig. Det är inte omöjligt än att jag kommer flytta tillbaka hit.

Byter inte bort Göta

Nu väntar Göteborg och för Victorias sambo Per ett jobb inom friidrotten men inte som tränare.

Victoria smider också planer.

– Först operation naturligtvis men jag tänker inte gå sysslolös. Jag kommer söka jobb eller gå någon kvällskurs.

Att överge Göta som klubb är dock inte aktuellt i Victorias fall.

– Jag har tillhört Göta sedan jag var sju år. Det skulle kännas väldigt konstigt att tävla för någon annan klubb.

Däremot kommer Victoria inte kunna respresentera Sverige i landslagssammanhang i framtiden. Victoria har både svenskt och brittiskt medborgarskap men valt att representera Storbritannien om det skulle bli aktuellt med landslagsuppdrag.