2015-06-13 18:26

2015-06-13 20:04

Damtrean den stora vinnaren

FRIIDROTT: André Rangelind ryckte och avgjorde mitt i stan, men...

André Rangelind vann en av sitt livs roligaste segrar men den kanske största vinnaren av alla i Karlstad stadslopp var damklassens trea, Sara Holmgren.
Sara, värmländska men tävlande för Sävedalen i Göteborg, som för snart fyra år sedan var med om en svår bilolycka.
– När jag kom till sjukhuset och såg Sara kände jag inte igen henne, berättar en i dag mycket stolt pappa, Tony Holmgren.

Efter målgången i Stadsloppets 10 kilometer fick Sara en stor kram av pappa Tony, känd idrottsprofil i Karlstad..

– Jag är så stolt över henne det hon presterar efter det som hände den där höstdagen i Göteborg, säger han.

Det var i rusningstrafik Sara skulle korsa en gata i Götborg, första bilen stannade men inte den i filen därpå. Det blev en våldsam krasch och än i dag har Sara känningar i ryggen och nacken efter den våldsamma smällen.

– Jag försöker inte tänka på olyckan, vill hellre se framåt. Och tredjeplatsen i dag...? Nej, riktigt nöjd är jag inte. Jag ledde fram till en och en halv kilometer före mål, men det fanns inget kvar i kroppen när jag blev omsprungen av den som vann (Ida Bergslökken).

Strax före målgången blev Sara också passerad av Josefin Gerdevåg från Örebro.

– Det grämer mig...jag blev stängd och kom inte fram och kunde utmana när hon kom spurtande.

Avgjorde mitt i stan

André Rangelind vann halvmaran efter ett väl taktiskt genomfört lopp. Norrmannen Öystein Mörk satte fart på loppet och var loss. Och det i ett läge då André var på väg att ge upp sina segertankar.

– Jag var kanske 15 sekunder efter som mest och då såg han stark ut. När jag märkte att jag började plocka på honom och även kom i fatt gjorde jag små ryck. Jag kom inte loss. Det var först på Drottninggatan, och med publikstödet där, som jag fick en lucka. Sedan var det bara att ösa.

Andre började som banlöpare med 1 500 meter som favoritdistans. Nu är det långlopp som lockar.

– Jag gjorde min första mara i Sunne tidigare i år. Det gav mersmak.

Tio mil nästa gång

Nästa stora mål för Götalöparen blir SM i ultralöpning, 100 kilometer.

– Så långt har jag aldrig tidigare sprungit, det ska bli en riktigt rolig utmaning.

André rankade lördagens seger som en av de roligaste i sin karriär. Han såg fram mot en god middag för att riktigt fira triumfen.

Men han hade en uppgift till:

– Jag har haft min lägenhet uthyrd i fyra månader. Ikväll ska jag flytta tillbaka hem.

Rött linne väntar

Damernas halvmara vann, precis som i fjol, Sofie Nelsson, tävlandes för Spring Åmål. I fjol stod hon efter målgången och var jätteöverraskad att hon var först över mållinjen. Riktigt samma känsla var det inte i år.

Sofie var totalt ohotad, hon vann med tre och en halv minut.

När hon nästa år ställer sig på startlinjen gör hon det förmodligen i Götas röda tävlingslinne.

– Vi får se, kanske. Jag bor i Karlstad och tränar här.

Tjeck överraskning

Allra snabbast för dagen var milloppets herrvinnare, Anders Kleist, IK Akele, Dryga halvtimmen behövde han men överraskningen i klassen var tjecken Ondrej Fejfar.

– Jag är utbytesstudent och har bott i Karlstad bara sex månader. Det här var min femte tävling – och min bästa.

Efter målgången i Stadsloppets 10 kilometer fick Sara en stor kram av pappa Tony, känd idrottsprofil i Karlstad..

– Jag är så stolt över henne det hon presterar efter det som hände den där höstdagen i Göteborg, säger han.

Det var i rusningstrafik Sara skulle korsa en gata i Götborg, första bilen stannade men inte den i filen därpå. Det blev en våldsam krasch och än i dag har Sara känningar i ryggen och nacken efter den våldsamma smällen.

– Jag försöker inte tänka på olyckan, vill hellre se framåt. Och tredjeplatsen i dag...? Nej, riktigt nöjd är jag inte. Jag ledde fram till en och en halv kilometer före mål, men det fanns inget kvar i kroppen när jag blev omsprungen av den som vann (Ida Bergslökken).

Strax före målgången blev Sara också passerad av Josefin Gerdevåg från Örebro.

– Det grämer mig...jag blev stängd och kom inte fram och kunde utmana när hon kom spurtande.

Avgjorde mitt i stan

André Rangelind vann halvmaran efter ett väl taktiskt genomfört lopp. Norrmannen Öystein Mörk satte fart på loppet och var loss. Och det i ett läge då André var på väg att ge upp sina segertankar.

– Jag var kanske 15 sekunder efter som mest och då såg han stark ut. När jag märkte att jag började plocka på honom och även kom i fatt gjorde jag små ryck. Jag kom inte loss. Det var först på Drottninggatan, och med publikstödet där, som jag fick en lucka. Sedan var det bara att ösa.

Andre började som banlöpare med 1 500 meter som favoritdistans. Nu är det långlopp som lockar.

– Jag gjorde min första mara i Sunne tidigare i år. Det gav mersmak.

Tio mil nästa gång

Nästa stora mål för Götalöparen blir SM i ultralöpning, 100 kilometer.

– Så långt har jag aldrig tidigare sprungit, det ska bli en riktigt rolig utmaning.

André rankade lördagens seger som en av de roligaste i sin karriär. Han såg fram mot en god middag för att riktigt fira triumfen.

Men han hade en uppgift till:

– Jag har haft min lägenhet uthyrd i fyra månader. Ikväll ska jag flytta tillbaka hem.

Rött linne väntar

Damernas halvmara vann, precis som i fjol, Sofie Nelsson, tävlandes för Spring Åmål. I fjol stod hon efter målgången och var jätteöverraskad att hon var först över mållinjen. Riktigt samma känsla var det inte i år.

Sofie var totalt ohotad, hon vann med tre och en halv minut.

När hon nästa år ställer sig på startlinjen gör hon det förmodligen i Götas röda tävlingslinne.

– Vi får se, kanske. Jag bor i Karlstad och tränar här.

Tjeck överraskning

Allra snabbast för dagen var milloppets herrvinnare, Anders Kleist, IK Akele, Dryga halvtimmen behövde han men överraskningen i klassen var tjecken Ondrej Fejfar.

– Jag är utbytesstudent och har bott i Karlstad bara sex månader. Det här var min femte tävling – och min bästa.