2015-02-11 06:00

2015-02-11 06:00

Agnes är jättetaggad inför debuten

FRIIDROTT: Agnes Larsson en av debutanterna i Karin Torneklints landslag

Ett pling i datorn. På så sätt fick Agnes Larsson beskedet att hon var uttagen och ska debutera i landslaget i Nordenkampen.
– Jag hade fått ett besked att jag var aktuell, men självklart blev jag jätteglad när jag såg mitt namn i laguppställningen.

Agnes fyller 18 i sommar och tillhör de yngsta i Karin Torneklints första landslag för året. Agnes ska ta sina svenska poäng i kulringen tillsammans med Fanny Roos.

– Ska bli jättekul att också få träffa Fanny. Det har jag inte gjort tidigare.

Nordenkampen avgörs i Bärum utanför Oslo – en hall Agnes känner till sedan tidigare.

– För ett år sedan tävlade jag där i distriktskampen för Värmland. Hur långt jag stötte då? Har ingen aning, det är många tävlingar att hålla reda på.

Målet klart

Agnes åker till Norge med ett personbästa på 15,12. Och målsättningen är redan klar:

– Jag vill stöta längre än jag gjort tidigare. Det vill jag alltid.

När uttagningen blev offentlig under tisdagen satt Agnes i skolbänken och visste redan att hon fanns med i laget.

– Jag fick mejlet i måndags, berättar hon.

Inte tid fira

Någon tid att fira det blågula landslagsuppdraget finns inte. För Agnes del handlar det i stället om träning varje dag fram till avresan på fredag. Varje tränngskväll är förresten rena familjeträffen. Pappa Roger är en av tränarna kring dottern och mamma Maria finns också med varje gång.

– Jag är redan jättetaggad, ska försöka kontrollera så jag inte blir för laddad och spänner mig.

Agnes är inte ensam från Göta i Nordenkampen. Sofie Skoog kommer hoppa höjd och Filip Lööv springa 60 meter häck. Irene Ekelund var förstås också given. Irene som den här gången kommer springa 200 meter samt stafett (4x200 meter).

Sveriges motståndare i Nordenkampen, som avgörs på lördag, är Norge, Finland samt en kombination från Danmark och Island. Det är femte året den här inomhuslandskampen avgörs.

– Vi kör för dubbelseger, säger Torneklint.

Agnes fyller 18 i sommar och tillhör de yngsta i Karin Torneklints första landslag för året. Agnes ska ta sina svenska poäng i kulringen tillsammans med Fanny Roos.

– Ska bli jättekul att också få träffa Fanny. Det har jag inte gjort tidigare.

Nordenkampen avgörs i Bärum utanför Oslo – en hall Agnes känner till sedan tidigare.

– För ett år sedan tävlade jag där i distriktskampen för Värmland. Hur långt jag stötte då? Har ingen aning, det är många tävlingar att hålla reda på.

Målet klart

Agnes åker till Norge med ett personbästa på 15,12. Och målsättningen är redan klar:

– Jag vill stöta längre än jag gjort tidigare. Det vill jag alltid.

När uttagningen blev offentlig under tisdagen satt Agnes i skolbänken och visste redan att hon fanns med i laget.

– Jag fick mejlet i måndags, berättar hon.

Inte tid fira

Någon tid att fira det blågula landslagsuppdraget finns inte. För Agnes del handlar det i stället om träning varje dag fram till avresan på fredag. Varje tränngskväll är förresten rena familjeträffen. Pappa Roger är en av tränarna kring dottern och mamma Maria finns också med varje gång.

– Jag är redan jättetaggad, ska försöka kontrollera så jag inte blir för laddad och spänner mig.

Agnes är inte ensam från Göta i Nordenkampen. Sofie Skoog kommer hoppa höjd och Filip Lööv springa 60 meter häck. Irene Ekelund var förstås också given. Irene som den här gången kommer springa 200 meter samt stafett (4x200 meter).

Sveriges motståndare i Nordenkampen, som avgörs på lördag, är Norge, Finland samt en kombination från Danmark och Island. Det är femte året den här inomhuslandskampen avgörs.

– Vi kör för dubbelseger, säger Torneklint.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.