Mallbackens sportchef missnöjd med starten

FOTBOLL: "Det är långt ifrån godkänt"

Fem matcher – noll poäng.
Mallbackens säsongsinledning har lämnat mer att önska.
– Det är klart att det är jobbigt, säger sportchefen Stefan Johansson.

Efter fem omgångar i Elitettan har Mallbacken ankrat i botten av tabellen. Det var knappast vad Mallbacken, som tillhörde allsvenskan föregående säsong, räknat med.

– Vi visste att vi hade en tuff start mot tippade topplag men det är klart att hela föreningen, spelare och ledare hade hoppats på fler poäng, säger Stefan Johansson.

Skral målproduktion

Mallbacken är det enda laget i serien som fortfarande står kvar på noll och målkontot är tio bollar från positivt.

Hittills har värmländskorna endast gjort två mål.

– Det är långt ifrån godkänt, säger sportchefen och ger sin teori på den skrala målproduktionen.

– Om vi pratar i fotbollstermer har vi bara spelat på den första bästa löpningen. Det gör att vi får väldigt korta anfall. För att göra mål och vinna matcher krävs det att tjejerna börjar våga hålla i bollen. I alla fall på offensiv planhalva.

Varför tror du att det har gått som det har gått?

– Fotbollen har så mycket med självförtroende att göra och just nu är det naggat i kanten. Jag tycker att vi har ett bra lag, men tjejerna behöver en seger för att få lite tro på vad de gör, säger Johansson.

Kommer att vända

I helgen gästas Mallbacken av Östersund.

Sportchefen är övertygad om att poängen tids nog kommer att trilla.

– Jag är säker på att det kommer att vända. Vi har en bra spelartrupp och bra tränare. Men, som sagt, mycket sitter i huvudet. Många av spelarna hade en jobbig säsong redan ifjol och det är klart att när segrarna inte kommer nu heller blir det tufft. Det är bara att jobba ännu hårdare. Det finns inget annat.

Finns det några tankar på nyförvärv?

– Allt är en ekonomisk fråga. Damfotbollen sliter ekonomiskt och det gör även vi. Så det kommer att vara en styrelsefråga i slutändan. Vi får hålla tummarna för att det släpper för den befintliga truppen och så får vi summera läget efter vårsäsongen.

Behöver publiken

För att få vind i seglen och ta mark i tabellen är supporten av yppersta vikt.

Hittills har publiksnittet på anrika Strandvallen varit långt under det vanliga.

– Det är klart att folk vill se när vi vinner matcher men det är kanske nu vi behöver publiken mer än någonsin. Vi är kända för att vara ett starkt hemmalag, men när det är mindre publik blir det inte riktigt detsamma. Tjejerna behöver allt stöd de kan få.

2017-05-18 16:38

2017-05-19 10:32