2017-07-08 20:51

2017-07-08 20:51

Hemmaförlust för Carlstad United

FOTBOLL: Carlstad United-Enskede 1–2

Det blev en tung eftermiddag för Carlstad United som föll med 1–2 mot gästande Enskede efter att ha tappat en 1–0-ledning.
– Vi är överlägsna de första 20 minuterna, men en match varar som bekant i 90 minuter, säger Carlstads tränare David Ekelund.

Värmlänningarna tog tag i taktpinnen och satte tryck direkt i öppningen mot Enskede. Hemmalaget hittade nätmaskorna redan i den sjätte matchminuten när Oscar Lander öppnade målskyttet med ett vackert spelmål.

– Det var ett jättebra inspel och jag är där med ett smalben, så det var skönt att den gick in, säger Lander om sitt mål.

Efter målet bibehöll Karlstadslaget sitt tryck och hade bud på fler mål. I stället blev det bortalaget som i den 22e minuten fick in en kvittering när Douglas Kisch Samuelsson kom över bollen i närheten av straffområdet och klev in och sköt den förbi Marcus Elmersson i Uniteds bur. Därefter blev spelet jämnare med en viss fördel till Carlstad som hade flera goda hörnmöjligheter, men det oavgjorda resultatet höll sig in i paus.

Byte avgjorde matchen

Den andra halvleken inleddes i likhet med hur den första avslutades, med ett visst övertag till Carlstad United. Återigen var det dock Enskede som gjorde mål, denna gång genom inbytte Peter Micic. Efter en sekvens av flera hörnor och inlägg var slutligen Micic sist på bollen som letade sig in i nätet.

– De är hetare när bollen dämper ner i straffområdet. Vi var inte nöjda med det kollektiva försvarsspelet där, säger Carlstads tränare David Ekelund.

Värmlänningarna tryckte på för att få in en kvittering och man skapade också ett antal goda chanser, men saknade gång på gång det lilla sista för att bollen skulle passera mållinjen. Gästerna förmådde att stå emot den sista forceringen och matchen slutade 1–2.

– Vi blir för bekväma efter vårt mål och slutar springa, samt tar längre tid på oss, säger Ekelund.

Uniteds problem med att göra mål har varit betydande under säsongen och det är även ett problem Ekelund har identifierat.

– Vi har många chanser att göra mål, men vi måste bli tuffare och jobba hårdare för målen.

Carlstad har chans till revansch på Enskede när man möter dem borta i Stockholm den 16:e juli.

Värmlänningarna tog tag i taktpinnen och satte tryck direkt i öppningen mot Enskede. Hemmalaget hittade nätmaskorna redan i den sjätte matchminuten när Oscar Lander öppnade målskyttet med ett vackert spelmål.

– Det var ett jättebra inspel och jag är där med ett smalben, så det var skönt att den gick in, säger Lander om sitt mål.

Efter målet bibehöll Karlstadslaget sitt tryck och hade bud på fler mål. I stället blev det bortalaget som i den 22e minuten fick in en kvittering när Douglas Kisch Samuelsson kom över bollen i närheten av straffområdet och klev in och sköt den förbi Marcus Elmersson i Uniteds bur. Därefter blev spelet jämnare med en viss fördel till Carlstad som hade flera goda hörnmöjligheter, men det oavgjorda resultatet höll sig in i paus.

Byte avgjorde matchen

Den andra halvleken inleddes i likhet med hur den första avslutades, med ett visst övertag till Carlstad United. Återigen var det dock Enskede som gjorde mål, denna gång genom inbytte Peter Micic. Efter en sekvens av flera hörnor och inlägg var slutligen Micic sist på bollen som letade sig in i nätet.

– De är hetare när bollen dämper ner i straffområdet. Vi var inte nöjda med det kollektiva försvarsspelet där, säger Carlstads tränare David Ekelund.

Värmlänningarna tryckte på för att få in en kvittering och man skapade också ett antal goda chanser, men saknade gång på gång det lilla sista för att bollen skulle passera mållinjen. Gästerna förmådde att stå emot den sista forceringen och matchen slutade 1–2.

– Vi blir för bekväma efter vårt mål och slutar springa, samt tar längre tid på oss, säger Ekelund.

Uniteds problem med att göra mål har varit betydande under säsongen och det är även ett problem Ekelund har identifierat.

– Vi har många chanser att göra mål, men vi måste bli tuffare och jobba hårdare för målen.

Carlstad har chans till revansch på Enskede när man möter dem borta i Stockholm den 16:e juli.

  • Oskar Persson Ed