2017-06-28 19:08

2017-06-28 19:08

Linnea tränar med Barca

FOTBOLL: "Väldigt lärorikt"

I vintras fick Hertzöga BK ett pris av stiftelsen Sverige United. På stiftelsens gala bjöd den förre landslagskaptenen Patrik ”Bjärred” Andersson in ledare från klubben till den fotbollsskola han anordnar varje sommar med FC Barcelona i Lund.

Priset tilldelades Hertzöga för det projekt klubben haft med att involvera nyanlända tjejer inom fotbollen. Projektet hette ”Multikulti” och drevs av Linnea Quist, Emma Scherrieble, Isabelle Johansson och Louise Johansson. Linnea Quist fick åka till Lund för att tillsammans med instruktörer från FC Barcelona träna barnen på lägret.

– Det har varit väldigt lärorikt. Jag har lärt mig otroligt mycket nyttigt av Barcelona som jag kommer ta med mig, säger Quist.

Karlstadstjejen tränar för nuvarande Hertzöga F04, och tjejerna i Skårelaget kommer ha flera nya träningsmoment att se fram emot.

– Många av övningarna som de använder sig av passar särskilt bra för barn så det kommer bli jättebra att ta med sig.

Multikulti-projektet har nu tagit slut, men kommer ta ny form i av att en klubb i stället kommer bildas.

– Projektet startades för de som av olika anledningar inte kunde spela i klubb. Nu ansågs de inte längre ha det behovet då det blir en klubb i stället, därför har projektet tagit slut, säger Quist och tillägger:

– Det blev en jätterolig avslutning i alla fall. Vi åkte till Göteborg och tittade på landslaget när de spelade.

Priset tilldelades Hertzöga för det projekt klubben haft med att involvera nyanlända tjejer inom fotbollen. Projektet hette ”Multikulti” och drevs av Linnea Quist, Emma Scherrieble, Isabelle Johansson och Louise Johansson. Linnea Quist fick åka till Lund för att tillsammans med instruktörer från FC Barcelona träna barnen på lägret.

– Det har varit väldigt lärorikt. Jag har lärt mig otroligt mycket nyttigt av Barcelona som jag kommer ta med mig, säger Quist.

Karlstadstjejen tränar för nuvarande Hertzöga F04, och tjejerna i Skårelaget kommer ha flera nya träningsmoment att se fram emot.

– Många av övningarna som de använder sig av passar särskilt bra för barn så det kommer bli jättebra att ta med sig.

Multikulti-projektet har nu tagit slut, men kommer ta ny form i av att en klubb i stället kommer bildas.

– Projektet startades för de som av olika anledningar inte kunde spela i klubb. Nu ansågs de inte längre ha det behovet då det blir en klubb i stället, därför har projektet tagit slut, säger Quist och tillägger:

– Det blev en jätterolig avslutning i alla fall. Vi åkte till Göteborg och tittade på landslaget när de spelade.

  • Erik Dahlén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.