2017-06-17 06:00

2017-06-17 06:00

Tuff uppgift väntar Karlstad BK

FOTBOLL: Toppmatch mot Trollhättan

I dag åker serieledande Karlstad BK till Trollhättan för match mot topplaget FC Trollhättan.
– Det blir ingen lätt uppgift men spelar vi smart ska vi ta alla tre poäng, säger KBK-tränaren Paul Olausson.

Förra helgen vann KBK med 5–1 när Nordvärmland kom på besök, Karlstad BK:s tredje raka seger. Nu är spelschemat lugnare och laget kommer till dagens match med en bra träningsvecka i ryggen.

– Vi har alla spelare att tillgå. Sen har den unge talangen Oskar Jansson gjort ett par träningar med oss men där tar vi det lugnt och låter honom få känna på det innan något beslut om han vill spela matcher med oss tas.

Vad tror du om bortamatchen mot Trollhättan?

– De var förhandsfavoriter till att vinna serien innan vi drog i gång och de trummar på med flera bra spelare. Vi får se upp med bollskicklige Johan Lundgren och fysiskt starka Pelle Ödlund på deras mittfält.

Trollhättan, som åkte ur division 1 södra förra säsongen, har sju raka utan förlust och likt KBK full trupp till matchen.

– Richard Ekunde är tillbaka efter sin bristning i låret och vår anfallare, som dragits med en stukad fot, Timmie Roininen är också matchklar, säger Tor-Arne Fredheim, Trollhättans tränare, och tillägger:

– Först och främst ska vi spela vårt spel men också döda deras. För att slå KBK måste vi göra en bra insats över hela planen.

Både KBK och Trollhättan går för full pott i drabbningen på Edsborg samtidigt som det skiljer fyra poäng mellan lagen. Antingen rycker topptrion Karlstad BK, Grebbestad och Vänersborg FK, eller så tajtas serien till efter helgens omgång.

Förra helgen vann KBK med 5–1 när Nordvärmland kom på besök, Karlstad BK:s tredje raka seger. Nu är spelschemat lugnare och laget kommer till dagens match med en bra träningsvecka i ryggen.

– Vi har alla spelare att tillgå. Sen har den unge talangen Oskar Jansson gjort ett par träningar med oss men där tar vi det lugnt och låter honom få känna på det innan något beslut om han vill spela matcher med oss tas.

Vad tror du om bortamatchen mot Trollhättan?

– De var förhandsfavoriter till att vinna serien innan vi drog i gång och de trummar på med flera bra spelare. Vi får se upp med bollskicklige Johan Lundgren och fysiskt starka Pelle Ödlund på deras mittfält.

Trollhättan, som åkte ur division 1 södra förra säsongen, har sju raka utan förlust och likt KBK full trupp till matchen.

– Richard Ekunde är tillbaka efter sin bristning i låret och vår anfallare, som dragits med en stukad fot, Timmie Roininen är också matchklar, säger Tor-Arne Fredheim, Trollhättans tränare, och tillägger:

– Först och främst ska vi spela vårt spel men också döda deras. För att slå KBK måste vi göra en bra insats över hela planen.

Både KBK och Trollhättan går för full pott i drabbningen på Edsborg samtidigt som det skiljer fyra poäng mellan lagen. Antingen rycker topptrion Karlstad BK, Grebbestad och Vänersborg FK, eller så tajtas serien till efter helgens omgång.

  • Jacob Lingefjärd