2017-02-16 22:52

2017-02-16 23:07

Hertzöga fick pris på gala

FOTBOLL

På torsdagskvällen bjöd stiftelsen Sverige United på gala i Stockholm. Flera stipendier delades ut till fotbollens eldsjälar som aktivt har arbetat för mångfald och inkludering.
Hertzöga BK tilldelades Patrik Andersson-priset för att de tagit fasta på stiftelsens värdegrund: att förena genom fotbollen.

Att få Patrik Andersson-priset innebär att man blir inbjuden till att delta i utbildningslägret som den förre landslagsspelaren har i Lund. FCB Escola 2017 arrangeras tillsammans med instruktörer från FC Barcelona.

Patrik Andersson skickade en hälsning från ”någonstans i Asien” via Youtube där han tackade klubben för fantastiska insatser. ”Jag hade hemskt gärna delat kvällen med er”, säger han i klippet där han avslöjade vinnarna.

Hertzöga BK var också nominerade till priset Guldhanden för sitt projekt MultiKulti. Bakom projektet står Isabelle Johansson, Linnea Quist, Emma Scherrieble och Louise Johansson.

Att få Patrik Andersson-priset innebär att man blir inbjuden till att delta i utbildningslägret som den förre landslagsspelaren har i Lund. FCB Escola 2017 arrangeras tillsammans med instruktörer från FC Barcelona.

Patrik Andersson skickade en hälsning från ”någonstans i Asien” via Youtube där han tackade klubben för fantastiska insatser. ”Jag hade hemskt gärna delat kvällen med er”, säger han i klippet där han avslöjade vinnarna.

Hertzöga BK var också nominerade till priset Guldhanden för sitt projekt MultiKulti. Bakom projektet står Isabelle Johansson, Linnea Quist, Emma Scherrieble och Louise Johansson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.