2016-10-15 17:42

2016-10-15 18:03

KBK vann övertygande

FOTBOLL

Säsongens sista match vann Karlstad BK efter vändning från 0–1 till 3–1 på tolv minuters spel. Segern innebär att värmlänningarna slutar femma i Division 2 Norra Götaland.
– Matchen speglade lite vår säsong, summerar Paul Olausson, KBK:s tränare.

KBK dominerade spelet och bollinnehavet matchen igenom, trots flertalet målchanser i första ville bollen inte gå in. I stället tog gästerna Vänersborg vara på en lucka i försvaret och prickade in 1–0 efter 32 minuters spel.

Det var främst på vänsterkanten som Karlstad fick fram sitt spel och då genom Erik Nilsson. Trots idoga försök från yttermittfältaren slutade första halvlek 0–1 till gästerna.

– I halvtid diskuterade vi ytorna på vänsterkanten och hur vi skulle effektivisera vårt spel, säger Olausson.

Inhoppande Lino förändrade matchen

I den 64:e matchminuten bytte Olausson in Eduardo Lino. Lino sattes in på den framgångsrika vänsterkanten och efter endast 45 sekunder på plan hade han skapat hemmalagets farligaste målchans, så långt. Fyra minuter senare räddade Vänersborgs mittback Taofeek Biobaku med handen på mållinjen och fick direkt rött. Från straffpunkten slog inbytte Lino välförtjänt in 1–1.

I 78:e fick KBK sin sjunde hörna i matchen, en kort variant som innebar att Oskar Alvers vände om och med högern satte sitt första mål för säsongen.

– Det har varit en tung säsong för mig, riktigt skönt att avsluta med mål och assist, säger Alvers.

Assisten kom efter att Alvers petade med sig bollen tre minuter efter ledningsmålet och elegant spelat fram lagkapten Bahtiri. Målet punkterade matchen till 3–1 och innebar att KBK slutar femma i serien.

Hedlund seriens bäste målvakt

Målvakten Kristoffer Hedlund firade priset som Division 2 Norra Götalands bäste målvakt säsongen 2016 med att se på när målvaktskollegan Albin Handel debuterade mellan stolparna. I halvtid prisades ungdomsspelaren Suleman Zurmati som säsongens mest lovande ungdomslirare. Suleman som nyligen blev uttagen i SvFFs Future Team P16. Priset som säsongens bäste spelare i KBK gick till mittbacksgeneralen Stefan Zarkovic.

Nu väntar vila innan försäsongen drar i gång i december.

KBK dominerade spelet och bollinnehavet matchen igenom, trots flertalet målchanser i första ville bollen inte gå in. I stället tog gästerna Vänersborg vara på en lucka i försvaret och prickade in 1–0 efter 32 minuters spel.

Det var främst på vänsterkanten som Karlstad fick fram sitt spel och då genom Erik Nilsson. Trots idoga försök från yttermittfältaren slutade första halvlek 0–1 till gästerna.

– I halvtid diskuterade vi ytorna på vänsterkanten och hur vi skulle effektivisera vårt spel, säger Olausson.

Inhoppande Lino förändrade matchen

I den 64:e matchminuten bytte Olausson in Eduardo Lino. Lino sattes in på den framgångsrika vänsterkanten och efter endast 45 sekunder på plan hade han skapat hemmalagets farligaste målchans, så långt. Fyra minuter senare räddade Vänersborgs mittback Taofeek Biobaku med handen på mållinjen och fick direkt rött. Från straffpunkten slog inbytte Lino välförtjänt in 1–1.

I 78:e fick KBK sin sjunde hörna i matchen, en kort variant som innebar att Oskar Alvers vände om och med högern satte sitt första mål för säsongen.

– Det har varit en tung säsong för mig, riktigt skönt att avsluta med mål och assist, säger Alvers.

Assisten kom efter att Alvers petade med sig bollen tre minuter efter ledningsmålet och elegant spelat fram lagkapten Bahtiri. Målet punkterade matchen till 3–1 och innebar att KBK slutar femma i serien.

Hedlund seriens bäste målvakt

Målvakten Kristoffer Hedlund firade priset som Division 2 Norra Götalands bäste målvakt säsongen 2016 med att se på när målvaktskollegan Albin Handel debuterade mellan stolparna. I halvtid prisades ungdomsspelaren Suleman Zurmati som säsongens mest lovande ungdomslirare. Suleman som nyligen blev uttagen i SvFFs Future Team P16. Priset som säsongens bäste spelare i KBK gick till mittbacksgeneralen Stefan Zarkovic.

Nu väntar vila innan försäsongen drar i gång i december.

  • Jacob Lingefjärd