2016-10-15 18:59

2016-10-15 18:59

Förlust i måstematchen

FOTBOLL: Qbik–Sundsvall 0–1

Qbik föll i ödesmatchen mot Sundsvall om vilka som sannolikt åker ur Elitettan. Trots flertalet målchanser lyckades inte hemmalaget få in ett mål.
– Vi förtjänade inte att förlora matchen, säger Qbik:s tränare, Omid Sulefani.

Det var en händelserik fight på Tingvalla IP där bägge lagen var tvungna att vinna. Utgångsläget var 22 poäng för respektive lag där dock Qbik hade målskillnadsöverläge. Gästande Sundsvall var inför matchen under strecket men tvingade efter vinsten ner Qbik som nu har två svåra matcher kvar.

Överlägsen inledning

Hemmalaget började initiativrikt mot ett stillastående Sundsvall. Spelövertaget var så när på att ge utdelning när Shanice Robe, i 15:e minuten, spelade snett inåt bakåt till Isabelle Asplund som inte riktigt fick träff på bollen. Därefter fortsatte Qbik att driva matchtempot, främst genom att komma runt på kanterna. Gästerna hade inte mycket eget spel men fick ändå första halvlekens farligaste chans. Ajara Nchout Njoya drog på från avstånd och träffade stolpen. Ställningen i halvtid var 0–0.

”Vi borde gjort mål tidigare”

Andra halvleken började till hemmalagets fördel, men Sundsvall vaknade snabbt till och jämnade ut spelet. Sen var det två vinstsugna lag som krigade för att stanna kvar i serien. Trots en chansrik match så var det inte förens i 87:e minuten som Sundsvalls Paulina Sundström kunde sätta vinstmålet från distans.

– Det var tungt att de fick ett sent mål, det var inte så mycket kvar att spela på och Sundsvall kunde hålla undan. Vi borde ha gjort mål tidigare med tanke på spelövertaget vi hade, speciellt i första halvlek, säger Sulefani.

Nu är utgångsläget hårt inför de sista två matcherna. Qbik har serieledaren Limhamn i nästa match och femteplacerade Hovås Billdal i sista omgången.

– Det kommer att bli tufft fortsättningsvis, det var matchen mot Sundsvall vi inte fick förlora men nu är det bara att ge allt sista två matcherna.

Sundsvall som nu ligger tre poäng före Qbik i streckstriden har kvar serietrean Hammarby och tiondeplacerade Östersund.

– Det är fortfarande en chans för oss att vara kvar, vi får hoppas på draghjälp av Hammarby och Östersund nu, samtidigt som vi själva måste ta poäng i två tuffa matcher.

Det var en händelserik fight på Tingvalla IP där bägge lagen var tvungna att vinna. Utgångsläget var 22 poäng för respektive lag där dock Qbik hade målskillnadsöverläge. Gästande Sundsvall var inför matchen under strecket men tvingade efter vinsten ner Qbik som nu har två svåra matcher kvar.

Överlägsen inledning

Hemmalaget började initiativrikt mot ett stillastående Sundsvall. Spelövertaget var så när på att ge utdelning när Shanice Robe, i 15:e minuten, spelade snett inåt bakåt till Isabelle Asplund som inte riktigt fick träff på bollen. Därefter fortsatte Qbik att driva matchtempot, främst genom att komma runt på kanterna. Gästerna hade inte mycket eget spel men fick ändå första halvlekens farligaste chans. Ajara Nchout Njoya drog på från avstånd och träffade stolpen. Ställningen i halvtid var 0–0.

”Vi borde gjort mål tidigare”

Andra halvleken började till hemmalagets fördel, men Sundsvall vaknade snabbt till och jämnade ut spelet. Sen var det två vinstsugna lag som krigade för att stanna kvar i serien. Trots en chansrik match så var det inte förens i 87:e minuten som Sundsvalls Paulina Sundström kunde sätta vinstmålet från distans.

– Det var tungt att de fick ett sent mål, det var inte så mycket kvar att spela på och Sundsvall kunde hålla undan. Vi borde ha gjort mål tidigare med tanke på spelövertaget vi hade, speciellt i första halvlek, säger Sulefani.

Nu är utgångsläget hårt inför de sista två matcherna. Qbik har serieledaren Limhamn i nästa match och femteplacerade Hovås Billdal i sista omgången.

– Det kommer att bli tufft fortsättningsvis, det var matchen mot Sundsvall vi inte fick förlora men nu är det bara att ge allt sista två matcherna.

Sundsvall som nu ligger tre poäng före Qbik i streckstriden har kvar serietrean Hammarby och tiondeplacerade Östersund.

– Det är fortfarande en chans för oss att vara kvar, vi får hoppas på draghjälp av Hammarby och Östersund nu, samtidigt som vi själva måste ta poäng i två tuffa matcher.

  • Julius Thornquist