2016-10-09 19:05

2016-10-09 19:05

Fördel inför returen

FOTBOLL: Nordvärmland fick med sig 0–0

Nordvärmland lyckades ta med sig 0–0 från Härjedalen i den första matchen av två i kvalet till division 2. En match som präglades av fysiskt spel och en hel del kort.
– Ett bra resultat för vår del inför returen, säger Nordvärmlandstränaren Mattias Gerke.

Nordvärmland hade laddat upp inför matchen med att scouta det norrländska motståndarlaget väl. Ett Ytterhogdal som är såväl löpstarkt som fysiskt. Det blev värmlänningarna varse om i matchinledningen där hemmalaget dundrade på med energi och styrka. Trots flertalet målchanser för de bägge lagen så var resultatet 0–0 i halvtid.

– Först lyckades vi rensa en boll på mållinjen och sen rensade de vår största målchans, berättar Gerke.

I andra duggade de gula korten tätt för norrlänningarna och tillslut fick Ytterhogdalskaptenen tillika mittbacksgeneralen, Jordan Pearce syna det röda kortet. Han är nu avstängd inför returen nästa helg.

– Nu ska vi slipa på offensiven inför returmötet, säger Gerke.

Nordvärmland hade laddat upp inför matchen med att scouta det norrländska motståndarlaget väl. Ett Ytterhogdal som är såväl löpstarkt som fysiskt. Det blev värmlänningarna varse om i matchinledningen där hemmalaget dundrade på med energi och styrka. Trots flertalet målchanser för de bägge lagen så var resultatet 0–0 i halvtid.

– Först lyckades vi rensa en boll på mållinjen och sen rensade de vår största målchans, berättar Gerke.

I andra duggade de gula korten tätt för norrlänningarna och tillslut fick Ytterhogdalskaptenen tillika mittbacksgeneralen, Jordan Pearce syna det röda kortet. Han är nu avstängd inför returen nästa helg.

– Nu ska vi slipa på offensiven inför returmötet, säger Gerke.

  • Jacob Lingefjärd