2016-10-08 06:00

2016-10-08 06:00

"Ta ställning för Värmland och Mallbacken!"

FOTBOLL

Två insändare i länspressen senaste veckan har förhoppningsvis fått fotbolls-Värmland att öppna ögonen för Svenska fotbollförbundets arenakrav som drabbar Mallbackens IF hårt.

Jag håller naturligtvis med insändarskribenterna i allt –- och det hoppas jag att hela Värmland gör.

Lyssnade till Värmlands fotbollförbunds ordförande i radion för någon vecka sedan. Hon kommenterade arenakraven med typ ”de nya arenakraven ställer dessa krav på klubbarna”. Enligt min erfarenhet sitter ordföranden som en företrädare för Värmland och dess fotbollsklubbar. I det här fallet så är det Mallbacken som ska företrädas och inte Svenska fotbollförbundet, enligt min mening.

Hade varit frigörande att i radiointervjun höra Värmlands fotbollförbunds ordförande, som högsta företrädare för värmländsk fotboll, ta avstånd från vissa arenakrav . Var finns lojaliteten? kan man fråga sig.

Dessutom tycker jag att sportredaktionerna på våra länstidningar kunde vara betydligt tuffare och ta ställning för en gångs skull.

Ställ Svenska fotbollförbundet mot väggen, kräv att man visar upp sig i Mallbacken och kräv att man står till svars!

Är det meningen att man ska kväva elitfotboll på landsbygden i framtiden?

Är det bara storstäder förunnat att idka elitfotboll?

Frågor som man i ett demokratiskt samhälle kan kräva uppriktiga svar på.

På dagens sportredaktioner så refererar man, men det är ytterst sällan man kommenterar och har egen åsikt. Som sportläsare i snart 60 år så älskar jag att läsa när reportrar vädrar sina egna åsikter. Ofta tycker man inte lika, men lik förbaskat läser man.

Robert Sjöberg, Arvika

Två insändare i länspressen senaste veckan har förhoppningsvis fått fotbolls-Värmland att öppna ögonen för Svenska fotbollförbundets arenakrav som drabbar Mallbackens IF hårt.

Jag håller naturligtvis med insändarskribenterna i allt –- och det hoppas jag att hela Värmland gör.

Lyssnade till Värmlands fotbollförbunds ordförande i radion för någon vecka sedan. Hon kommenterade arenakraven med typ ”de nya arenakraven ställer dessa krav på klubbarna”. Enligt min erfarenhet sitter ordföranden som en företrädare för Värmland och dess fotbollsklubbar. I det här fallet så är det Mallbacken som ska företrädas och inte Svenska fotbollförbundet, enligt min mening.

Hade varit frigörande att i radiointervjun höra Värmlands fotbollförbunds ordförande, som högsta företrädare för värmländsk fotboll, ta avstånd från vissa arenakrav . Var finns lojaliteten? kan man fråga sig.

Dessutom tycker jag att sportredaktionerna på våra länstidningar kunde vara betydligt tuffare och ta ställning för en gångs skull.

Ställ Svenska fotbollförbundet mot väggen, kräv att man visar upp sig i Mallbacken och kräv att man står till svars!

Är det meningen att man ska kväva elitfotboll på landsbygden i framtiden?

Är det bara storstäder förunnat att idka elitfotboll?

Frågor som man i ett demokratiskt samhälle kan kräva uppriktiga svar på.

På dagens sportredaktioner så refererar man, men det är ytterst sällan man kommenterar och har egen åsikt. Som sportläsare i snart 60 år så älskar jag att läsa när reportrar vädrar sina egna åsikter. Ofta tycker man inte lika, men lik förbaskat läser man.

Robert Sjöberg, Arvika

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.