2016-10-08 19:35

2016-10-09 17:54

KBK kvar i division 2

FOTBOLL: KBK kryssade mot tabelljumbon

För att drömmen om division 1-spel skulle hållas vid liv var förutsättningarna glasklara – KBK var tvunget att vinna mot Kortedala samtidigt som Uddevalla inte fick ta poäng. Men KBK fick endast med sig 1–1 mot jumbon vilket betyder fortsatt spel division 2.

Bortamötet mot redan nedflyttade Kortedala fick inte den utgång Karlstad BK tänkt sig. I den 22:e matchminuten fick Renan Guilherme Wagner gult kort och i påföljande diskussion direkt sitt andra och KBK fick spela resten av matchen med tio man. Efter ett mål vardera av lagen slutade första halvlek 1–1.

– Vi snackade i halvtid om att gå för segern trots en man mindre, berättar Paul Olausson, tränaren i KBK.

Trots chanser och ett numerärt underläge slutade den andra akten utan mål och lagen delade på poängen. Med en omgång kvar ligger KBK ointagliga åtta poäng bakom Uddevalla som säkrade kvalplatsen efter 3–1 borta mot IK Gauthiod. KBK avslutar säsongen hemma mot Vänersborg 15:e oktober. Karlstadslaget kan som bäst sluta trea i tabellen.

Bortamötet mot redan nedflyttade Kortedala fick inte den utgång Karlstad BK tänkt sig. I den 22:e matchminuten fick Renan Guilherme Wagner gult kort och i påföljande diskussion direkt sitt andra och KBK fick spela resten av matchen med tio man. Efter ett mål vardera av lagen slutade första halvlek 1–1.

– Vi snackade i halvtid om att gå för segern trots en man mindre, berättar Paul Olausson, tränaren i KBK.

Trots chanser och ett numerärt underläge slutade den andra akten utan mål och lagen delade på poängen. Med en omgång kvar ligger KBK ointagliga åtta poäng bakom Uddevalla som säkrade kvalplatsen efter 3–1 borta mot IK Gauthiod. KBK avslutar säsongen hemma mot Vänersborg 15:e oktober. Karlstadslaget kan som bäst sluta trea i tabellen.

  • Johannes Ollson