2016-10-05 06:00

2016-10-05 06:00

Arenakrav ur storstadsperspektiv

FOTBOLL

Öppet brev till Svenska fotbollförbundet och Linda Wijkström, generalsekreterare för Svensk Fotboll

”Ni knäcker oss snart”!

Så lyder kritiken från Mallbackens fotbollslag, enligt NWT.

Förstår ni vad ni håller på med?

Det handlar om en levande landsbygd med fotbollen som centrum och nav.

Det handlar om en ort och en bygd som lever upp med sin fotboll. Verkligen en ”levande landsbygd”.

Nu är det dags igen!

Skrev för några år sedan ett inlägg för att försöka påverka de styrande för fotbollen i Sverige i denna fråga, men förgäves.

Nu är ni framme igen!

Nu är ni framme med era storstadskrav på en liten landsbygdsort och den enda motiveringen vi finner är:

”Arenakraven är en tävlingsbestämmelse som gäller alla elitklubbar” o s v.

Men det är ju där felet ligger! ALLA, utan undantag, utan dispenser!

Här handlar inte om AIK, Djurgården eller Hammarby med sina storstadsarenor i tätbefolkade städer. Här handlar det om svensk landsbygd! Läktare för minst 800 åskådare skall det vara! Även om det aldrig kommer några 800 åskådare.

”Arenakraven är en tävlingsbestämmelse som gäller alla lag”, säger man från högsta ort.

Har ni varit i Mallbacken? Har ni varit på en match på Strandvallen? Nej, vi förstår nog det. Men ta då och åk dit på ett ”studiebesök” och sitt inte bara där i storsta'n med era tävlingsbestämmelser och arenkrav som gäller ALLA!

Och om ni skulle ha varit där redan så kanske ni förstår. Så kanske ni förstår vad det handlar om. Och då kanske ni förstår att det nog vore rimligt med ”dispensmöjligheter” för en liten klubb i en liten bygd som bokstavligen ”lever med sin fotboll”.

Och skulle ni ha varit där, då vet ni var Mallbacken ligger och vet ni hur det ser ut i Mallbacken och då kanske ni också förstår vilka möjligheter en sådan klubb som Mallbackens IF har att verkställa ”det stora förbundets” i det här sammanhanget orimliga arenakrav.

Fotbollen är livsnerven ute på landsbygden, fotbollen är samlingspunkten för nästan alla ute på landsbygden. Fotbollen förenar oavsett politisk färg, oavsett åsikter i övrigt. Fotbollen finns överallt på den nordvärmländska landsbygden. Har själv spelat mot lag i självklart Sunne och Torsby, men även mot lag i Lysvik, lag i Rännberg, lag i Skoga, lag i Edebäck, lag i Vitsand, lag i Sysslebäck, lag i Ambjörby, men Svenska fotbollförbundet riskerar nu att ta död på den svenska landsbygdens fotboll med sin cyniska stelbenta attityd

Undrar hur man tänker i dagens ”Nordvärmland”, ett framgångsrikt lag med ”stor fotboll”. ”Lönar det sig” att satsa mot Superettan tro?

Nej, Svenska Fotbollsförbundet och Svensk Elitfotboll, tänk om!

Utgå ej från era storstadsproblem, utgå ej från huliganer och ”bengalkastare”! Sådana problem ska inte gå ut över framgångsrika småklubbar ute på landsbygden, det ska inte gå ut över lag som Mallbacken och kanske lag som Nordvärmnland.

Ha gärna en generell kravlista för svensk elitfotboll, men var inte så byråkratiskt stelbenta att inte dispenser och undantag kan göras i befogade fall!

Med stora förhoppningar om en sportslig, ej byråkratisk, stelbent behandling av ett ”landsbygdsproblem”.

Ovanstående rader har även sänts till Svenska fotbollsförbundet.

 

Stefan Hector i Arvika

 

”Ni knäcker oss snart”!

Så lyder kritiken från Mallbackens fotbollslag, enligt NWT.

Förstår ni vad ni håller på med?

Det handlar om en levande landsbygd med fotbollen som centrum och nav.

Det handlar om en ort och en bygd som lever upp med sin fotboll. Verkligen en ”levande landsbygd”.

Nu är det dags igen!

Skrev för några år sedan ett inlägg för att försöka påverka de styrande för fotbollen i Sverige i denna fråga, men förgäves.

Nu är ni framme igen!

Nu är ni framme med era storstadskrav på en liten landsbygdsort och den enda motiveringen vi finner är:

”Arenakraven är en tävlingsbestämmelse som gäller alla elitklubbar” o s v.

Men det är ju där felet ligger! ALLA, utan undantag, utan dispenser!

Här handlar inte om AIK, Djurgården eller Hammarby med sina storstadsarenor i tätbefolkade städer. Här handlar det om svensk landsbygd! Läktare för minst 800 åskådare skall det vara! Även om det aldrig kommer några 800 åskådare.

”Arenakraven är en tävlingsbestämmelse som gäller alla lag”, säger man från högsta ort.

Har ni varit i Mallbacken? Har ni varit på en match på Strandvallen? Nej, vi förstår nog det. Men ta då och åk dit på ett ”studiebesök” och sitt inte bara där i storsta'n med era tävlingsbestämmelser och arenkrav som gäller ALLA!

Och om ni skulle ha varit där redan så kanske ni förstår. Så kanske ni förstår vad det handlar om. Och då kanske ni förstår att det nog vore rimligt med ”dispensmöjligheter” för en liten klubb i en liten bygd som bokstavligen ”lever med sin fotboll”.

Och skulle ni ha varit där, då vet ni var Mallbacken ligger och vet ni hur det ser ut i Mallbacken och då kanske ni också förstår vilka möjligheter en sådan klubb som Mallbackens IF har att verkställa ”det stora förbundets” i det här sammanhanget orimliga arenakrav.

Fotbollen är livsnerven ute på landsbygden, fotbollen är samlingspunkten för nästan alla ute på landsbygden. Fotbollen förenar oavsett politisk färg, oavsett åsikter i övrigt. Fotbollen finns överallt på den nordvärmländska landsbygden. Har själv spelat mot lag i självklart Sunne och Torsby, men även mot lag i Lysvik, lag i Rännberg, lag i Skoga, lag i Edebäck, lag i Vitsand, lag i Sysslebäck, lag i Ambjörby, men Svenska fotbollförbundet riskerar nu att ta död på den svenska landsbygdens fotboll med sin cyniska stelbenta attityd

Undrar hur man tänker i dagens ”Nordvärmland”, ett framgångsrikt lag med ”stor fotboll”. ”Lönar det sig” att satsa mot Superettan tro?

Nej, Svenska Fotbollsförbundet och Svensk Elitfotboll, tänk om!

Utgå ej från era storstadsproblem, utgå ej från huliganer och ”bengalkastare”! Sådana problem ska inte gå ut över framgångsrika småklubbar ute på landsbygden, det ska inte gå ut över lag som Mallbacken och kanske lag som Nordvärmnland.

Ha gärna en generell kravlista för svensk elitfotboll, men var inte så byråkratiskt stelbenta att inte dispenser och undantag kan göras i befogade fall!

Med stora förhoppningar om en sportslig, ej byråkratisk, stelbent behandling av ett ”landsbygdsproblem”.

Ovanstående rader har även sänts till Svenska fotbollsförbundet.

 

Stefan Hector i Arvika