2016-10-02 21:52

2016-10-03 17:57

EM-semifinal stundar för "det okända landslaget"

FOTBOLL

”Det okända landslaget” är klara för semifinal mot Frankrike efter helgens två matcher i EM för intellektuellt funktionsnedsatta.

På tre matcher har det svenska landslaget vunnit, förlorat och spelat lika. Värmlänningen Anders Jansson har spelat samtliga minuter i den backlinje som nu spelat ihop sig riktigt bra inför semin mot värdnationen på tisdag, klockan 10.30.

– Lagdelarna börjar falla på plats och vi känner oss redo att möta fransmännen, försvarsspelet sitter, berättar landslagschefen Göran Engström.

Ryssarna bjöd på tufft motstånd

Fredagens förlust mot Polen med 2-0 följdes under söndagsförmiddagen upp med 3-3 mot Ryssland. Stjärnlaget Ryssland tog snabbt ledningen med 2-0. Men Sverige reste sig och lyckades ta ledningen innan ryssarna satte 3-3 precis innan halvtidsvilan. En vila det svenska landslaget använde för att snacka ihop sig. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade 3-3.

– Efter snacket i halvtid visste vi exakt hur vi skulle göra för att låsa ryssarna, avrundar Engström.

På tre matcher har det svenska landslaget vunnit, förlorat och spelat lika. Värmlänningen Anders Jansson har spelat samtliga minuter i den backlinje som nu spelat ihop sig riktigt bra inför semin mot värdnationen på tisdag, klockan 10.30.

– Lagdelarna börjar falla på plats och vi känner oss redo att möta fransmännen, försvarsspelet sitter, berättar landslagschefen Göran Engström.

Ryssarna bjöd på tufft motstånd

Fredagens förlust mot Polen med 2-0 följdes under söndagsförmiddagen upp med 3-3 mot Ryssland. Stjärnlaget Ryssland tog snabbt ledningen med 2-0. Men Sverige reste sig och lyckades ta ledningen innan ryssarna satte 3-3 precis innan halvtidsvilan. En vila det svenska landslaget använde för att snacka ihop sig. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade 3-3.

– Efter snacket i halvtid visste vi exakt hur vi skulle göra för att låsa ryssarna, avrundar Engström.