2016-10-01 19:17

2016-10-01 19:17

KBK vann igen

FOTBOLL: 2-1 till KBK

Karlstad BK slåss om kvalplatsen för att gå upp en division och vann välförtjänt borta mot Rynninge. Två byten i andra halvlek var den injektion som värmlänningarna behövde för att ta med tre viktiga poäng hem.
– Vi mötte ett defensivt lag på en dålig fotbollsplan, trots det vann vi, säger Karlstad BKs tränare Paul Olausson.

Första halvlek var både svårspelad och mållös i en match Karlstad BK var pressat att vinna för att hänga kvar i toppen. KBK måste vinna varje match samtidigt som andra lag förlorar för att ha chans att kvala upp till Division 1 Norra.

Oskar Alvers och Desmond Richards kom in med halvtimmen kvar att spela och gav den offensiva kraft som ledde till att lagkaptenen Gazmend Bahtiri slog in 1-0 till KBK. Kort därefter utökade Karlstad sin ledning genom Erik Nilsson. Med kvarten kvar reducerade förvisso Rynninge men de var aldrig nära att kvittera.

– Efter deras reducering blev det lite Hawaii men inget hotfullt från deras sida, vi stängde matchen effektfullt, summerar Paul Olausson matchen.

Nu återstår Kortedala borta nästa helg för att sedan avrunda serien hemma mot Vänersborg helgen efter. KBK har planen klar för sig, det är segrar som gäller.

Kvalplatsen är inom räckhåll men då måste Uddevalla, Skoftebyn samt Grebbestad tappa poäng. En match släpar dock i tätstriden, matchen Uddevalla-Grebbestad som spelas på måndag, utgången i den kan öppna upp för två riktigt spännande helger för Karlstad BK.

– Vi har inte spelet i våra egna händer, men vi ska vinna våra sista två matcher, säger Paul Olausson, KBKs tränare.

Första halvlek var både svårspelad och mållös i en match Karlstad BK var pressat att vinna för att hänga kvar i toppen. KBK måste vinna varje match samtidigt som andra lag förlorar för att ha chans att kvala upp till Division 1 Norra.

Oskar Alvers och Desmond Richards kom in med halvtimmen kvar att spela och gav den offensiva kraft som ledde till att lagkaptenen Gazmend Bahtiri slog in 1-0 till KBK. Kort därefter utökade Karlstad sin ledning genom Erik Nilsson. Med kvarten kvar reducerade förvisso Rynninge men de var aldrig nära att kvittera.

– Efter deras reducering blev det lite Hawaii men inget hotfullt från deras sida, vi stängde matchen effektfullt, summerar Paul Olausson matchen.

Nu återstår Kortedala borta nästa helg för att sedan avrunda serien hemma mot Vänersborg helgen efter. KBK har planen klar för sig, det är segrar som gäller.

Kvalplatsen är inom räckhåll men då måste Uddevalla, Skoftebyn samt Grebbestad tappa poäng. En match släpar dock i tätstriden, matchen Uddevalla-Grebbestad som spelas på måndag, utgången i den kan öppna upp för två riktigt spännande helger för Karlstad BK.

– Vi har inte spelet i våra egna händer, men vi ska vinna våra sista två matcher, säger Paul Olausson, KBKs tränare.

  • Jacob Lingefjärd