2016-09-27 06:00

2016-09-27 06:00

Kvalfyllt för Värmlandslag

FOTBOLL: "Hittar vi formen tror jag på en bra chans"

Merparten av distriktsserierna är avgjorda.
Det blev vissa omkastningar i slutomgångarna. Och nu väntar kvalspel på några av lagen.
– Vi ser fram emot det här, vi vill ha en lång säsong, säger Johan Nordh, tränare i Sifhälla.

I division 4 säkrade just Sifhälla andraplatsen via 2–1-vinst mot mot Ås/Åmotfors i helgen.

Därmed står det också klart att det blir den anrika Säffleklubben – i tidigt 1960-tal snubblande nära allsvenskan – som blir Värmlandsfyrans representant i kvalet till division 3.

Här ställ man mot tre IFK-lag: Örebro (tvåa i Örebro läns fyra) Västerås (tvåa i Västmanland) och Sunne, som nu ska försöka kvala sig kvar i trean. Att IFK Sunne, med en omgång kvar att spela redan är klart för negativt kval är förhållandevis uppseendeväckande.

Helgens förlust mot avsågade ärkejumbon Kungsör på bortaplan kom milt sagt överraskande.

Formstarka örebroare

Tittar man lite närmare på den här kvalkvartetten ser IFK Örebro ut att vara det klart mest formstarka laget. Kamraterna från Närkemetropolen har kommit i gång ordentligt efter sommaruppehållet och vunnit sju av nio matcher.

– Vi har inte gjort någon bra höst, men kunnat sikta mot kvalet i flera veckor nu. Vi ska eventuellt åka och titta på Västerås och Örebro, men egentligen tror jag inte det har så stor betydelse. Hittar vi formen igen så tror jag på en bra chans att ta de här lagen, säger Sifhällatränaren Johan Nordh.

I botten av Värmlandsfyran tog Töcksfors sista chansen genom att köra över redan klara seriesegraren Ölme.

Vinst mot FBK 2 i sista, samtidigt som Ås/Åmotfors förlorar och Töcksfors räddar en kvalplats. Det lag i fyran som får spela negativt kval ställs mot division 5-tvåorna Skattkärr och Svanskog i en enkelserie, sedan sistnämnda petat bort Norrstrand respektive Fiskevik i sista omgången.

Kvalet till femman delas in i två grupper.

I den ena hamnar Strömtorp B från femman tillsammans med Storfors (tvåa i östra sexan) och Råtorp (tvåa i södra sexan). I den andra kvalgruppen placeras Värmskog (från femman) och Ämtervik, som tappade serieledningen i norra sexan i sista spelomgången, samt Sifhälla 2 (västra sexan).

Det hela avgörs i enkelserier även här.

I distriktets damserier förekommer inte kvalspel. Däremot styr antalet nedflyttade Värmlandslag från ettan och division 2 hur distriktsserierna ser ut nästa säsong. I dagsläget ser det bra ut.

Skoghall löper viss risk att ramla ur ettan, men å andra sidan är det klart att Ämterviks FF vinner division 2 efter en formidabelt genomförd säsong och flyttar upp i den högre serien.

I division 4 säkrade just Sifhälla andraplatsen via 2–1-vinst mot mot Ås/Åmotfors i helgen.

Därmed står det också klart att det blir den anrika Säffleklubben – i tidigt 1960-tal snubblande nära allsvenskan – som blir Värmlandsfyrans representant i kvalet till division 3.

Här ställ man mot tre IFK-lag: Örebro (tvåa i Örebro läns fyra) Västerås (tvåa i Västmanland) och Sunne, som nu ska försöka kvala sig kvar i trean. Att IFK Sunne, med en omgång kvar att spela redan är klart för negativt kval är förhållandevis uppseendeväckande.

Helgens förlust mot avsågade ärkejumbon Kungsör på bortaplan kom milt sagt överraskande.

Formstarka örebroare

Tittar man lite närmare på den här kvalkvartetten ser IFK Örebro ut att vara det klart mest formstarka laget. Kamraterna från Närkemetropolen har kommit i gång ordentligt efter sommaruppehållet och vunnit sju av nio matcher.

– Vi har inte gjort någon bra höst, men kunnat sikta mot kvalet i flera veckor nu. Vi ska eventuellt åka och titta på Västerås och Örebro, men egentligen tror jag inte det har så stor betydelse. Hittar vi formen igen så tror jag på en bra chans att ta de här lagen, säger Sifhällatränaren Johan Nordh.

I botten av Värmlandsfyran tog Töcksfors sista chansen genom att köra över redan klara seriesegraren Ölme.

Vinst mot FBK 2 i sista, samtidigt som Ås/Åmotfors förlorar och Töcksfors räddar en kvalplats. Det lag i fyran som får spela negativt kval ställs mot division 5-tvåorna Skattkärr och Svanskog i en enkelserie, sedan sistnämnda petat bort Norrstrand respektive Fiskevik i sista omgången.

Kvalet till femman delas in i två grupper.

I den ena hamnar Strömtorp B från femman tillsammans med Storfors (tvåa i östra sexan) och Råtorp (tvåa i södra sexan). I den andra kvalgruppen placeras Värmskog (från femman) och Ämtervik, som tappade serieledningen i norra sexan i sista spelomgången, samt Sifhälla 2 (västra sexan).

Det hela avgörs i enkelserier även här.

I distriktets damserier förekommer inte kvalspel. Däremot styr antalet nedflyttade Värmlandslag från ettan och division 2 hur distriktsserierna ser ut nästa säsong. I dagsläget ser det bra ut.

Skoghall löper viss risk att ramla ur ettan, men å andra sidan är det klart att Ämterviks FF vinner division 2 efter en formidabelt genomförd säsong och flyttar upp i den högre serien.