2016-09-10 20:04

2016-09-11 17:29

Uddlöst United förlorade

FOTBOLL: Carlstad United–Brage 0–3

United började starkast men efter ett frisparksmål i baken fick hemmalaget jobba ur underläge. Något som blev för svårt mot Brage på Tingvalla IP.
– Vi hade mycket boll men kom inte in i boxen, säger David Ekelund, tränare i Carlstad United.

Problemen fortsätter för United som saknade kraft att göra mål. Laget började matchen bekvämt och fick flytta runt bollen utan större hot från gästerna.

Övertaget banade väg för två halvchanser den första kvarten mot Brages mål.

Sen kom bakslaget. I minut 17 sprang bortalagets Anton Nilsson ifrån sin bevakning och var nära på att bryta igenom innan han blev fälld. Det öppnade upp för ett bra frisparksläge från 20 meter. Erik Nilsson slog till bollen som bytte riktning vid kontakt med muren och ställde målvakten Mathias Karlsson, som fick se bollen rulla in i sitt högra hörn.

Efter underläge 0–1 var det knappa 30 minuter kvar av första halvleken. United försökte, utan framgång, att hitta vägar förbi Brage som med sin ledning spelade positionssäkert.

”Öka bolltempot”

I andra halvleken gick hemmalaget ut med en offensivare inställning och satsade mer framåt.

– Vi pratade om att öka bolltempot och dra isär Brage genom att belasta kanterna, säger Ekelund.

Planen gick nästan i lås, då Simon Klänge på vänsterkanten spelade in till en fristående Lawand Haidar som sköt bollen i ribbans underkant. Men studs på mållinjen var det närmaste United kom ett kvitteringsmål. Efter ett offensivt dubbelbyte i minut 60 kom ännu ett bakslag när målvakten Mathias Karlsson missbedömde en situation och släppte Brages Anton Lundin fri med målet.

Luften gick ur

Bortalaget hade fått igenom sin strategi som var att spela kompakt försvarsspel och satsa på omställningar.

– Det blev lite mer chansartad fotboll när de ledde med två mål, luften gick ur oss och vi tappade strukturen och var aldrig nära efter det.

Den sista halvtimmen av matchen blev en kamp på mittplanen. United försökte flytta upp laget och kom några gånger in i straffområdet men fick på grund av mindre vassa avslut i stället spelvändningar emot sig. Det var frustrerade spelare i hemmalaget som fick se Oscar Karlsson sätta slutresultatet 0–3 i 91:a minuten.

Målskyttet fattas

Tunga resultat och problem med att göra mål, placerar United under strecket i tabellen.

– Spelet i sig är inte dåligt. Vi spelar bra fotboll i många av matcherna som vi förlorar. Men vi har inte det där lilla extra, det gör att målen uteblir och vi tappar mycket poäng av den anledningen.

Nu är det ödesmatcher kvar för United om man vill vara kvar i Division 1. Nästa match spelas den 17 september mot Team TG som för närvarande ligger på samma poäng i tabellen.

Problemen fortsätter för United som saknade kraft att göra mål. Laget började matchen bekvämt och fick flytta runt bollen utan större hot från gästerna.

Övertaget banade väg för två halvchanser den första kvarten mot Brages mål.

Sen kom bakslaget. I minut 17 sprang bortalagets Anton Nilsson ifrån sin bevakning och var nära på att bryta igenom innan han blev fälld. Det öppnade upp för ett bra frisparksläge från 20 meter. Erik Nilsson slog till bollen som bytte riktning vid kontakt med muren och ställde målvakten Mathias Karlsson, som fick se bollen rulla in i sitt högra hörn.

Efter underläge 0–1 var det knappa 30 minuter kvar av första halvleken. United försökte, utan framgång, att hitta vägar förbi Brage som med sin ledning spelade positionssäkert.

”Öka bolltempot”

I andra halvleken gick hemmalaget ut med en offensivare inställning och satsade mer framåt.

– Vi pratade om att öka bolltempot och dra isär Brage genom att belasta kanterna, säger Ekelund.

Planen gick nästan i lås, då Simon Klänge på vänsterkanten spelade in till en fristående Lawand Haidar som sköt bollen i ribbans underkant. Men studs på mållinjen var det närmaste United kom ett kvitteringsmål. Efter ett offensivt dubbelbyte i minut 60 kom ännu ett bakslag när målvakten Mathias Karlsson missbedömde en situation och släppte Brages Anton Lundin fri med målet.

Luften gick ur

Bortalaget hade fått igenom sin strategi som var att spela kompakt försvarsspel och satsa på omställningar.

– Det blev lite mer chansartad fotboll när de ledde med två mål, luften gick ur oss och vi tappade strukturen och var aldrig nära efter det.

Den sista halvtimmen av matchen blev en kamp på mittplanen. United försökte flytta upp laget och kom några gånger in i straffområdet men fick på grund av mindre vassa avslut i stället spelvändningar emot sig. Det var frustrerade spelare i hemmalaget som fick se Oscar Karlsson sätta slutresultatet 0–3 i 91:a minuten.

Målskyttet fattas

Tunga resultat och problem med att göra mål, placerar United under strecket i tabellen.

– Spelet i sig är inte dåligt. Vi spelar bra fotboll i många av matcherna som vi förlorar. Men vi har inte det där lilla extra, det gör att målen uteblir och vi tappar mycket poäng av den anledningen.

Nu är det ödesmatcher kvar för United om man vill vara kvar i Division 1. Nästa match spelas den 17 september mot Team TG som för närvarande ligger på samma poäng i tabellen.

  • Julius Thornquist

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.